האם תמיד כדאי להגיש תביעה בגין טיפול רפואי רשלני?

  • ניתוח שערה הפוכה שיצא משליטה
    דניאל | 27/01/2023 18:33

    אהלן

    לפני שנה וחצי עברתי ניתוח שערה הפוכה, הניתוח התבצבע בחדר ניתוח בהרדמה מלאה,

    לפני הניתוח המנתח אמר לי שאני חייב ניתוח וישר קבע לי מועד, הוא הסביר שזה רק שבועיים החלמה ואני מחוץ לזה, במסגרת הניתוח ראיתי שמחודש לחודש(כן כן חודש לא טעיתי) המצב לא משתפר ואין תועלת, הגיע למצב שהיתי מגיע לביקור אצל המנתח כל חודש והוא היה עושה פרצוף של "אוי לא צלחתי הפעם" המנתח הגיע למצב שהוא "רב איתי" עקב זה שהוא מרגיש אשם בתהליך ולא מעוניין להמשיך את המפגשים איתי לצורך בדיקה שגרתית, הגעתי למתב שלא יכלתי לעבוד והייתי הולך יום יום לאחות כדי להחליף פדים וכו כי המקום דימם והיה פתוח(לטענתו אם היה סוגר עם תפרים אז היה מלא זיהומים וכו) הלכתי לרופא פרטי ששילמתי לו הרבה כסף לצורך ביקורת, הרופא העיד על כך שהאזור נראה מזוהם מאוד ולא יסגר והוא הביא לי הוראות ברורות מה לעשות ואם לא אעשה אז המקום לעולם לא יסגר(המנתח לא אמר לי מילה על כלום ולא היה לו שום הוראות למעט תשטוף פעם ביום) בכל מקרה רק לאחר שנה וקצת המקום היה סגור, לא יכלתי לשבת כמעט ובגלל זה לא עבדתי ודיי נקלעתי לדיכאון הזה, אני כרגע שנתיים אחרי כמעט ואני עושה טיפולי לייזר וכו, האם יש פה רשלנות רפואית?

    • האם תמיד כדאי להגיש תביעה בגין טיפול רפואי רשלני?
      עו"ד ורד פרי | 12/03/2023 16:56

      שלום דניאל,

      ראשית אני מקווה שמצב העין שלך השתפר, וחזרת לשגרת חייך.

      כדי להשיב על שאלתך, צריך שהתיעוד הרפואי ישקף את התלונות הרבות שלך, ואת חוסר ההתייחסות הראוי של הרופא. ככלל, זיהומים הן סיבוך אפשרי של פעולה כירורגית, וקיומם לא בהכרח מלמד על רשלנות. עם זאת - אם הטיפול שניתן לאחר מכן היה רשלני - ואם הוא השאיר נזק לצמיתות - ייתכן שיש מקום לתביעת רשלנות רפואית.
      ככל שהנזק היה חולף, אין הצדקה להגשת תביעה, שהיא יקרה וממושכת.

      בברכה,

      ורד פרי, עו"ד
      מנהלת פורום רשלנות רפואית

      הרי גלעד 5, רמת גן
      טלפון: 03-6136248; מייל: veredpery@barak.net.il