העתקת ציור

  • זכות יוצרים לציור
    רוני | 19/01/2023 21:52

    שלום רב. במידה וציירת מלמדת קבוצה לצייר מתוך העתקה רישום כלשהו שיתכן והוא מקורי, או אולי תמונה שהורדה מהאינטרנט. האם יש לציירת זכויות יוצרים כאלה שלא מאפשרים להמשיך ולצייר את הציור שלימדה? והציור הוא לשימוש אישי ולא מוצג למכירה.  שאלתי כאמור אם למורה זכות וטו על הציור שלימדה את התלמידים?

    מדובר בציירת שביקרה אצלי בסטודיו ולימדה בשכר.

    • העתקת ציור
      עו"ד אפי אהרונוב | 30/01/2023 18:58

      שלום רב,

      ציור מקורי ו/או ציור "מהאינטרנט" יכול שיהוו יצירה מוגנת כך שפעולת הציירת המעתיקה אותם או יוצרת מהם יצירה נגזרת תהווה הפרה של זכויות יצירת המקור (וכן מי שימשיכו לצייר על בסיס זה).

      בברכה,

      אפי אהרונוב, עו"ד
      מנהל פורום זכויות יוצרים

      מגדל בר כוכבא, מתחם העסקים BBBC, רח' בר כוכבא 4, קומה 4, בני ברק
      טל':077-9620231; מייל: info@ea-law.co.il