המשכיר דורש דמי שכירות גבוהים

  • העלאת שכירות ללא הצדקה
    ש.כהן | 13/01/2023 01:23

    שלום, גרים בבית פרטי מחולק ל2 כבר 4 שנים.

    כשנכנסנו בלחיצת היד מול בעלת הבית אמרה כי מבחינתה המחיר לא יזוז כל עוד אין שינוי במיסים

    שנה שעברה הועלה מחיר השכירות ב100₪ ערב עליית מידי מושב.

    בשנה האחרונה. שיפצה שיפוץ מסיבי את הבית המצוד (כאמור מחולק) אם התראה של יומיים אמרה שייקח שבועיים ולקח 4 חודשים. היו עבודות מסיביות ויצרו המון תקלות חשמל, אינטרנט ורעש.

    לפני כשנה אמרה כי היא רוצה להחליף את הגג. משום שהגג הוא מאסבסט לא הסכמנו שתעשה זאת כשאנחנו גרים כמובן וזה ירד מהפרק.

    ההסכם הנוכחי מסתיים ב15 לפברואר. לפני כחודש יצרו איתנו קשר ואמרו שהם מעוניינים לשפץ את הגג ושנצטרך לעזוב את הבית לטובת העניין. ביקשנו שזה לא יהיה מיידי כי אין ביישוב דירות כמעט וזה אמצע שנה, הוסכם בשיחה על הארכה ב4 חודשים (עזיבה בקיץ).

    היום הודיעו על העלאת שכר הדירה ב2,700₪ או שנעזוב במיידי.

    מה ניתן לעשות בבקשה?

    הבית ישן עם המון תקלות ולא שווה את הסכום שהם מבקשים כלל ובנוסף ברור כי הם נתנו מחיר כדי שנעזוב במיידי.

    כאמור אנחנו חודש לפני סיום חוזה.

    מה ניתן לעשות? אשמח לייעוץ

    • המשכיר דורש דמי שכירות גבוהים
      ליאור חאיק, עו"ד | 14/01/2023 16:38

      אם ההסכם מסתיים בעוד חודש ואין לכם אופציה לחידוש לפי מחיר דמי שכירות ספציפי שהוסכם עליהם מראש, אין מה לעשות.

      ככל ויש צורך בסיוע נוסף, אני עומד לרשותך.

      בברכה,

      ליאור חאיק, עו"ד
      מנהל פורום צרכנות ופורום דיני חוזים

      לוי אשכול 31, רחובות
      טל': 052-5475475; מייל: haiklior@hotmail.com