כיתוב על מצבות

  • זכויות יוצרים כיתוב במסגרת
    אברהם | 07/01/2023 18:04

    האם כיתוב על מצבה בעל זכויות יוצרים? האם מצבה היא רכוש פרטי ששולם עליו כסף ומכח זה חלה חוק זכויות יוצרים.

    האם אתר רשאי לצלם לפרסם ולהעתיק מצבה וכיתוב שבה, לאתר ציבורי.

    האם יש הבדל בכלל אם יש הפרת זכויות יוצרים, בין אם הפרסום ציבורי בחינם, או שגובים כסף באתר כדי לראות את התמונות של המצבות שצולמו על ידי האתר בלי רשות.

    אם בכל זאת כל התשובות שליליות, האם האתר מחוייב לתת אפשרות לבקש למחוק את התמונות והכיתוב מהאתר עצמו.?

    זו סוגיה מעניינת, כי עד היום מי התעניין במצבות כיתוב וכו, ובכל זאת כיום זה הפך לחברה מסחרית שסוחרת במצבות לדאטה בייס ועשית כסף.

    לכאורה זה ארכיוני, לכאורה, זה פתוח לציבור, אבל זה לא בדיוק כך, מי נותן רשות לצלם ולפרסם מצבות אישיות באתרים עולמיים ועןד לסחור בזה בכסף.

    ללא מתן יכולת לבקש למחוק את זה. עובדה בגוגל מפות ורחובות, המכונית שמצלמת, התמונות שעולות נוחקות שמות עסקים פני אנשים, מה הדין כאן.

    • כיתוב על מצבות
      עו"ד אפי אהרונוב | 09/01/2023 13:53

      שלום רב,

      שאלת מספר שאלות ולא אוכל להתייחס לכולן במסגרת הפורום.

      מצד זכויות היוצרים, כל טקסט עשוי להיחשב ליצירה מוגנת כל עוד הוא מקורי ומגולמת בו מידת מה של יצירתיות והשקעה. לגבי היקף הזכות במקרה של מצבה, יש לבחון את הסכם ההתקשרות עם הנהלת בית העלמין ו/או את תקנון המקום והתוצאה עשויה להיות שונה מבית עלמין אחד למשנהו.

      איני מכיר את החברות שהתייחסת אליהן ואין זה המקום לבחון פעילויות של גורמים אחרים. באשר לצילום של יצירה מוגנת, הרי שהחוק מאפשר "שימוש אגבי  ביצירה בדרך של הכללתה ביצירת צילום, ביצירה קולנועית או בתקליט, וכן שימוש ביצירה שבה הוכללה היצירה כאמור" (סעיף 22 לחוק זכות יוצרים, תשס"ח-2007), אמנם יש לבחון אם השימוש הוא אגבי. כמו כן יש לבחון סוגיות של פרטיות, מאגרי מידע וכו', כל זה, כאמור, חורג ממתכונת הפורום.