האם אפשר לתבוע שוכר שיצא מהדירה בגלל שהתארס?

  • שאלה בנוגע לחוזה
    דניאל | 05/01/2023 04:08

    שלום,

    אני גר עם שותפים. שותף אחד עשה משהו די חמור אז אמרתי לו (אני הנציג של הבעלים ועושה הכל בשבילו) שמה שהוא עושה זה הפרה יסודית של החוזה ואו שיפסיק או שהוא צריך לצאת תוך 30 יום. אמרתי לו את זה כדי שיבין שזה חמור ושזה יפסיק (ולא כדי שיצא). להפתעתי אמר שמעדיף לצאת. לא "ציוויתי" עליו לצאת, רק שאלתי האם הוא מעוניין להפסיק את ההפרה או לצאת והוא אמר שהוא מעדיף לצאת. אז חשבתי שיש פה משהו מוזר ואם הוא באמת מעדיף לצאת מאשר להפסיק את ההפרה אז עדיף שיצא וסיכמנו על תאריך יציאה.

    אחר כך נודע לי שהוא התארס (הוא לא סיפר לי) ושהוא עומד להתחתן תוך חודש-חודשיים. אז אמרתי לו שהסיכום שלנו על תאריך היציאה מבוטל כי הוא הסתיר ממני את העניין שהוא מאורס ועומד להתחתן ובמילא הוא עומד לצאת. האם הוא יכול להגיד שסיכמנו על משהו וזה לא מבוטל או שלא (כיוון שלא היה לי מושג שהוא רוצה לצאת בגלל שבמילא עומד להתחתן).

    מה זה משנה בכלל? כי אם הוא יוצא בגלל שהפר את החוזה אז אני אחראי על מציאת שותף חלופי, זה קשה למצוא שותף חלופי טוב וזה יכול לקחת חודשים, ועד שלא אמצא אני אצטרך לשלם על חדר ריק כ1850 שקל בחודש. ואם הוא יוצא בגלל שמתחתן אז זה אחריותו למצוא מחליף.

    בחוזה יש סעיף שאומר שמי שמפר את החוזה בצורה יסודית (ויש רשימה של מה שנחשב הפרת חוזה) צריך לצאת תוך 30 יום. אך זה אמור להיות מופעל מן הסתם רק במקרים קיצוניים כדי להגן על מי שנשאר הדירה מפני דברים ממש חריגים. אם זה מופעל אז מי שנשאר (אני) צריך לשלם על החדר הריק כי המטרה העיקרית של הסעיף הזה זה רק להוציא את המפר כמה שיותר מהר.

    תודה רבה וסליחה על האריכות

    • האם אפשר לתבוע שוכר שיצא מהדירה בגלל שהתארס?
      ליאור חאיק, עו"ד | 06/01/2023 14:35

      דניאל שלום

      להבנתי אתה מיופה הכוח של המשכיר ופועל בנעליו, כך לפחות הצגת את הדברים בשאלה, כך שלפי דבריך אתה רשאי לקבל החלטות בשם המשכיר מכוח הסכם שכירות.

      מה שקובע הוא הסכם שכירות. טענה בעל פה לרוב ניסוגה מפני מסמך בכתב, אלא אם ניתן להוכיחה באמצעות ראייה טובה כגון הקלטה, תכתובות ועוד.

      אם הייתה הפרה יסודית מצד השוכר, והוא יצא מהדירה ללא ששילם את דמי השכירות או ללא שהביא דייר חילופי, בעיקרון קיימת עילת תביעה נגדו. עניין האירוסין אינו רלבנטי.

      ככל ויש צורך בסיוע נוסף, אני עומד לרשותך.

      בברכה,

      ליאור חאיק, עו"ד
      מנהל פורום צרכנות ופורום דיני חוזים

      לוי אשכול 31, רחובות
      טל': 052-5475475; מייל: haiklior@hotmail.com