הבאת דייר חילופי בהסכם שכירות

  • חוזה שכירות
    ספיר | 03/01/2023 18:56

    היי , אני משכירה דירה כבר 9 שנים בערך .

    לחוזה הבא שלי שמסתיים עוד חודשים יש אפרשרות לממש אופציה ורשום מה יהיה סכום האופציה .

    עכשיו אני רוצה לצאת מהדירה חודשים לפני הזמן

    . אני צריכה למצוא לבעלים שוכר במקומי .

    השאלה אם אני מכניסה שוכר במקומי המחיר שאני משלמת זה המחיר שאני צריכה לדרוש?

    והאם הוא זכאי גם לקבל את האופציה לחוזה הבא ? (גם אם הבעלים לא רוצה את המחיר )

    (שמתחיל בעוד חודשים) ??

    השאלה היא כי הבעלים החליטה שהיא מבקשת קרוב ל1000 שח יותר ונורא קשה למצוא שוכר אחר ...

    תודה

    • הבאת דייר חילופי בהסכם שכירות
      ליאור חאיק, עו"ד | 06/01/2023 14:30

      היי ספיר

      את שוכרת ולא משכירה.

      לענין שאלתך, ראשית הייתי בודק את הסכם השכירות והאם נקבע שעליך להביא דייר חילופי לשביעות רצון המשכיר. ככול והתשובה חיובית, המשכיר אינו יכול לסרב לשוכר חילופי מטעמים שאינם סבירים.

      דרישת סכומים גבוהים יותר מהדייר החילופי, בוודאי כאלו משמעותיים, מאלו שמשלם הדייר המקורי, נחשבים באופן כללי לתנאים שאינם סבירים מאחר ובמקרה כזה כמעט ובלתי אפשר למצוא דייר חילופי וכך המשכיר שם את הדייר כמעין "בן ערובה" בידיו.

      ככל ויש צורך בסיוע נוסף, אני עומד לרשותך.

      בברכה,

      ליאור חאיק, עו"ד
      מנהל פורום צרכנות ופורום דיני חוזים

      לוי אשכול 31, רחובות
      טל': 052-5475475; מייל: haiklior@hotmail.com