מכירת מוצרים מפרים

  • מכירת חולצות עם הדפסים מסדרות מצוירות
    אבישי | 22/12/2022 06:29

    יצרתי חולצות לילדים ונוער עם הדפסים מסדרות טלויזיה יפניות מצוירות (אנימה) כמו פוקימון, דרגון בול, נארוטו, וכו'.
    בחנויות אינטרנטיות שפתחתי, כל החולצות שעיצבתי נחסמו עקב פגיעה בזכויות היוצרים של חברות יפניות, לכן מכירה באינטרנת זאת לא אופציה.
    אני שוקל לפתוח חנות/דוכן משלי ברחוב ולמכור את החולצות בצורה פיזית, או להביא את הסחורה שלי לחנויות או קיוסקים קיימים ולהתחלק ברווחים במידה והחולצות שלי נמכרות.
    ראיתי ברחבי הארץ הרבה חנויות וקיוסקים המוכרים צעצועים, קומיקסים, ביגוד, ומוצרי אנימה רבים ואני בספק גדול שקיבלו אישור מהחברות היפניות שמחזיקות בזכויות היוצרים של הסדרות המצוירות.
    האם אני יכול לפתוח דוכן/חנות משלי ולמכור חולצות אנימה או לחילופין להביא את הסחורה לחנויות/קיוסקים קיימים ולהתחלק ברווחים כפי שהסברתי?
    האם למדינת ישראל איכפת שאני אמכור מוצרי אנימה אשר חברות יפניות מחזיקות בזכויות היוצרים?
    צירפתי צילום מסך מגוגל שמוכיח שיש הרבה אנשים וחנויות בארץ אשר מוכרים מוצרי אנימה.

    • מכירת מוצרים מפרים
      עו"ד אפי אהרונוב | 26/12/2022 19:45

      שלום רב,

      העתקת דמויות ו/או סמלים אחרים עשויה להוות הפרה של זכויות שונות וככל שהדבר לא נעשה בהסכמת בעלי הזכויות הרי שהעושה זאת חשוף לתביעה משפטית (לרבות תביעה כספית בסכום גבוה) - בין אם הדבר נעשה באינטרנט או בדוכן ובין אם הדבר נעשה במדינת המקור או במדינה אחרת. העובדה שיש עוד אנשים המפרים זכויות אינה מכשירה פעולה של הפרה, מה גם שבעל הזכויות רשאי לבחור ולתבוע רק חלק מהמפרים.

      בברכה,

      אפי אהרונוב, עו"ד
      מנהל פורום זכויות יוצרים

      מגדל בר כוכבא, מתחם העסקים BBBC, רח' בר כוכבא 4, קומה 4, בני ברק
      טל':077-9620231; מייל: info@ea-law.co.il