האם השמצה בקבוצת הווטסאפ של הבניין מהווה לשון הרע?

  • קללות בווטסאפ של הבניין
    ארז | 07/12/2022 10:43

    היי,

    אתמול בערב התנהל דיון בקבוצת הווטסאפ של הבניין.

    אחד השכנים החל לתקוף אותי ולהשתמש בכינויי גנאי שונים כמו על נטיות המין שלי (לטענתו אני בקטע של גברים מה שלא נכון אני גר עם בת זוג) ועוד ביטויים שהשתיקה יפה להם.

    האם מדובר בלשון הרע? האם יש עילה להגשת תביעה? האם ניתן להגיש תביעה גם בבית המשפט לתביעות קטנות?

    תודה!

    • האם השמצה בקבוצת הווטסאפ של הבניין מהווה לשון הרע?
      עו"ד אורי שורר | 07/12/2022 11:10

      ארז שלום,

      כל פרסום פוגעני הנעשה בפלטפורמה ציבורית - בעל פה, בפייסבוק, בוואטסאפ - יכול להקים עילת תביעה בגין לשון הרע.

      ניתן להגיש תביעה קטנה, אך יש לקחת בחשבון כי סכום התביעה מוגבל בחוק.

      בברכה,

      אורי שורר, עו"ד
      מנהל פורום לשון הרע
      דוד המלך 1, תל אביב
      טלפון:03-6005555 ; מייל: ori@gkl.co.il