ירושה על פי דין

  • חילוק שכר דירה שווה בשווה
    שכר דירה שווה בשווה הפליה | 11/11/2022 20:47

    היי, לפני כמה זמן סבי נפטר והשאיר אחריו דירה ללא ירושה

    המשפחה שלי אמא שלי בנויה ממנה, 2 אחים נוספים ואמא.

    המשפחה של אמא שלי עושים לה רע, הם תמיד הפלו אותה והפכו אותה לבדיחה, וחסרת עמוד שדרה, והיא תמיד ניסתה לסלוח להם אבל זה תמיד חזר.

    אחות אחת של אמא שלי קנתה דירה וסבתא שלי נתנה לה 250 אלף שקל מהסכם שהיא לא תהיה שותפה בדירה במידה וימכרו (סוג של הלוואה).

    זה משאיר את אמא שלי, אח שלה וסבתא שלי.

    אח של אמא שלי ואמא שלה החליטו להשכיר את הדירה ולא להביא לאמא שלי שקל אחד מההשכרה.

    אמא שלי חד הורית ועובדת קשה והאחים שלה בני 35+ ו 52+ ושניהם לא הביאו ילדים ורק אמא שלי הביאה ילדים.

    אמא שלי ביקשה מס' פעמים שיביאו לה חלק מהשכר דירה כי מגיע לה על פי חוק, הם לא רוצים ואמא שלי תקועה. אני כבן 16 לא יכול לעמוד בזה ואני אשמח לדעת מה אפשר לעשות בנוגע לזה, קשה לי לראות את אמא שלי ככה חסרת אונים שהיא לא מוכנה להשכיר עורך דין בגלל שזה יקר..

    • ירושה על פי דין
      עו"ד יוסף גביזון | 22/11/2022 08:25

         שלום רב,

      בהעדר צוואה יחולק העיזבון על פי חוק הירושה, כלומר: סבתא תקבל 50% והילדים יקבלו 50% בחלקים שווים בניהם.

      בברכה,

      יוסף גביזון, עו"ד
      מנהל פורום צוואות וירושות

      "בית גביזון", רחוב ח.נ. ביאליק 2, רמלה
      טלפון: 08-9247005 ; מייל: advgabizon@gmail.com