זכויות יוצרים של עסק

  • הוצאה לאור עצמית או כעסק
    סיוון | 06/11/2022 14:59

    מה ההבדל המשפטי בין הוצאה לאור עצמית לבין הוצאה לאור כעסק של הוצאה לאור ? אם סופר מוציא לאור את ספרו במסגרת של עסק פרטי שלו שמוגדר כהוצאה לאור, למי שייכות זכויות היוצרים ? לסופר או להוצאה לאור ? ואחרי מותו של הסופר, למי מועברות זכויות היוצרים ? ליורשיו או לעסק הפרטי ? האם יש אינטרס לפתוח עסק שמוגדר כהוצאה לאור אם מוציאים לאור רק ספר שכתב בעל העסק ? כי יש התייחסות שונה לעסק לעומת אדם פרטי שמוציא לאור. האם יש הבדל בעלויות מס בין הוצאה עצמית לאור או הוצאה לאור כעסק ? תודה.

    • זכויות יוצרים של עסק
      עו"ד אפי אהרונוב | 07/11/2022 23:00

      שלום רב,

      זכות היוצרים מתחלקת לשתיים:

      הזכות הכלכלית - הזכות של היוצר להפיק רווח מהיצירה, ליצור עותקים ולמכור אותם, לבצע את היצירה בפומבי ועוד - זכות זו ניתנת להעברה/למכירה באמצעות הסכם בו ניתן לקבוע את היקף ההעברה/מי יקבל את הרווחים וכו'.

      הזכות המוסרית - היא זכותו של היוצר שהיצירה תיקרא על שמו והזכות שלו למנוע פגם ביצירה או סילוף שלה - וזכויות אלו אינן ניתנות להעברה ונותרות תמיד בידי היוצר.

      מבחינה מעשית - מומלץ להתיעץ באופן פרטני עם עו"ד הבקיא בתחום, לגבש מדיניות משפטית מיטבית ולתת לה ביטוי משפטי הולם - במסגרת חוזית.

      בברכה,

      אפי אהרונוב, עו"ד
      מנהל פורום זכויות יוצרים

      מגדל בר כוכבא, מתחם העסקים BBBC, רח' בר כוכבא 4, קומה 4, בני ברק
      טל':077-9620231; מייל: info@ea-law.co.il