שינוי פרטים

  • שימוש ביצירה תוך שינוי פרטיה
    מ. | 04/11/2022 03:39

    האם ניתן לעשות שימוש ספרותי ביצירה קיימת תוך שינוי פרטיה, כאשר ברור ההקשר לאותה יצירה ? כלומר האם ניתן לפתח יצירה קיימת למשהו אחר ? האם נדרש לחכות 70 שנים לאחר מותו של האמן כדי לשנות את יצירתו בשל חוקי זכויות יוצרים ?

    בנוסף, האם הורשת זכויות יוצרים לצאצא מבטלת את חוק זכויות היוצרים כך שלא ניתן לעשות שימוש ביצירה גם אחרי 70 שנים לאחר מותו של האמן ? כלומר, האם יורשים יכולים להמשיך לשמור על זכויות היוצרים גם זמן רב לאחר מות האמן ולמנוע שימוש ביצירתו ?

    • שינוי פרטים
      עו"ד אפי אהרונוב | 07/11/2022 22:54

      שלום רב,

      1. השאלה כללית מדי ובכל מקרה לא ניתן לתת יעוץ משפטי פרטני במסגרת הפורום.

      2. ככלל, בחלוף 70 שנים ממות היוצר הופכת היצירה להיות נחלת הכלל. יורש אינו יוצר היצירה ועל כן הזכויות שלו ביצירה (הזכות להעתיק את היצירה, למכור וכו') פוקעות, כאמור, עם פקיעת זכות היוצר - בחלוף 70 שנים ממועד פטירת היוצר (אם כל יורש היה מאריך את הזכות מעצם הירושה אז הזכות לא הייתה פוקעת לעולם, למעט במקרים בהם אין יורשים).

      3.

      בברכה,

      אפי אהרונוב, עו"ד
      מנהל פורום זכויות יוצרים

      מגדל בר כוכבא, מתחם העסקים BBBC, רח' בר כוכבא 4, קומה 4, בני ברק
      טל':077-9620231; מייל: info@ea-law.co.il