הגשת תביעה

  • שימוש בשמי ואי קבלת תשלום
    עומר | 25/10/2022 16:11

    אז ככה -

    לפני כשנתיים וקצת פרסמתי קורס אינטרנטי שבניתי דרך חברה שמוכרת קורסים שכאלו. בשלב כלשהו הפסיקו לעבור אלי התשלומים. במהלך חצי שנה אותה נאמר לי על ידי נציגי החברה שבקרוב יעבור התשלום - ומרחה אותי באי אלו תירוצים. היות ולא מדובר בכסף גדול לא הייתי מאוד לחוץ - אז שחררתי מזה לזמן מה. היות וראיתי במייל שלי עידכונים על כך שהקורס עדיין ממשיך להפיק רווח במכירות מהאתר, החלטתי ליצור קשר שוב ולדרוש את התשלום. גיליתי שלא ניתן להשיג את החברה בשום צורה. הצלחתי להגיע לשמות ההנהלה דרך בירור באינטרנט ויצרתי קשר ישיר עם אחד הבעלים. גם הוא הבטיח שהכסף יכנס תוך שבוע - שבועיים. בפועל, המריחה המשיכה. בהמשך נאמר לי על ידו שהחברה קרסה אבל שנמצא רוכש ולכן תוך זמן קצר כולם יקבלו את התשלום - לא קרה. הבנתי שכנראה את הכסף לא אראה אז דרשתי להוריד את הקורס מהאתר - גם זה לקח זמן רב ודרישות רבות. לבסוף נאמר לי שהקורס הורד מהאתר -  אך חיפוש מהיר בגוגל של שמי או של הקורס מצא אותו במיידי.בשלב מסויים אותו הבעלים הפיל את האחריות על בעלים אחר בחברה ואחרי דרישות חוזרות ונשנות קיבלתי את מספר הטלפון של אותו האדם. אותו האדם תחילה אמר לי שהכסף יגיע תוך מספר שבועות (כרגיל) אך הפעם לא הסכמתי לשמוע תירוצים. בתגובה הוא הבטיח שידאג שאני האחרון שאקבל את התשלום מכל האנשים שחייבים להם - וגם סירב להוריד את הקורס מהאתר.

    שאלתי היא כזאת -

    1. היות והסכום שהחברה חייבת לי לא גדול - ברור לי שמדובר בבית משפט לתביעות קטנות. נניח ואותה חברה חייבת לי X כסף, כמה עלי לבקש בבית המשפט במידה ואתבע אותה?
    2. האם ניתן לתבוע את החברה בנפרד ואת הבעלים בנפרד - אם כן, כיצד חלוקת סכום התביעה מתבצעת?
    3. השאלה הכי חשובה כאן - עם זה שלא אראה את הכסף אני יכול לחיות. מה שבאמת מטריד אותי זה השימוש שלהם בשמי ובנראות שלי באתר שלהם. כל מי שמחפש את תחום הקורס ו/או את שמי הפרטי מגיע לאתר שלהם - שם ניתן לראות סרטון שלי מציג את הקורס ואף ניתן לרכוש אותו מהם. מלבד העובדה שייתכן ואני מפסיד בגללם טראפיק לאתר העסקי שלי, הרעיון שסרטונים שלי מופיעים באתר שלהם ואין לי יכולת להוריד אותם טורדת אותי מאוד. האם גם כאן מדובר בתביעה קטנה? או שמא בפרוצדורה אחרת?

    תודה רבה לעוזרים והעוזרות.

    • הגשת תביעה
      עו"ד אפי אהרונוב | 01/11/2022 13:34

      עומר שלום,

      קשה להתייחס לשאלות שלך ללא נתונים מלאים - ובכל מקרה, הפורום לא מיועד למתן הדרכה להגשת תביעות. לאור מה שתיארת אני סבור, מקריאה שטחית, שאפשר לכוון לסכום גבוה יותר מ"מה שחייבים לך" וכדאי שתתיעץ עם עו"ד הבקיא בתחום לבחון את החלופות השונות.

      כמו כן לעתים מכתב התראה משפטי מעו"ד, המנוסח היטב, יכול לחסוך הגשת תביעה וכדאי שתשקול גם את האופציה הזאת.

      בהצלחה,

      בברכה,

      אפי אהרונוב, עו"ד
      מנהל פורום זכויות יוצרים

      מגדל בר כוכבא, מתחם העסקים BBBC, רח' בר כוכבא 4, קומה 4, בני ברק
      טל':077-9620231; מייל: info@ea-law.co.il