השאלה ארוכה מדי, נא לקצר אותה

  • בעיות עם המשכיר בנוגע לנזילה בדירה – בבקשה דחוף
    עמית | 11/09/2022 22:18

    שלום,

    נכנסתי לדירה לפני פחות מחודש, וגיליתי יומיים לאחר הכניסה, שיש נזילה בתחתית כיור המטבח. זה כבר יום ה-26 שיש עדיין נזילה. המשכיר הגיע בעצמו כבר 3 פעמים כדי לתקן את הנזילה, אך היא לא חולפת. אחרי הפעם ה-1 שהוא ניסה לתקן, עדכנתי אותו שהתקלה עדיין קיימת, והוא אמר שצריך להביא אינסטלטור, והוא אמר שהוא יעביר את המספר שלי לאינסטלטור, אמרתי לו שאני לא מוכן, ושהוא יעשה את התיאום. במשך שבוע לאחר העדכון, היה נורא קשה להשיג אותו, התקשרתי אליו כמה פעמים, הוא ניתק לי פעם אחת, וגם לא חזר אליי. אחרי שהצלחתי להשיג אותו, הוא אמר שהוא יביא את האינסטלטור בשבוע הבא. כאשר הגיעה תחילת אותו שבוע הבא, שלחתי לו הודעה עם צילום החוזה (צילום של סעיף תיקון קלקולים תוך זמן סביר) ושאלתי מה קורה עם האינסטלטור, המשכיר אמר שהוא דיבר איתו, וזה משהו שהמשכיר יכול לטפל בעצמו, ביקשתי ממנו שיגיע באותו שבוע, הוא הגיע בסוף השבוע, וזאת הפעם ה-2 שהוא הגיע. באותה פעם 2, באותו יום, הוא הגיע, עבד כמה דקות ואז הלך לקנות חלק חדש, אמר שהוא עוד מעט יחזור, אמרתי לו שאני צריך לצאת, אז הוא אמר לי להשאיר לו מפתח, אז אמרתי לו שיש לו מפתח ספייר, הוא אמר שזה אצלו בבית (הוא גר רחוק מהדירה) אז אמרתי לו בסדר אני אחכה לך. הוא חזר אחרי זמן קצר, סידר הכל, ואמר לי להסתכל בעצמי לראות אם יש נזילה, אמרתי לו שזה לוקח זמן עד שרואים נזילה, הוא הלך ואמר שאני אעדכן אותו אם אני רואה משהו, ושהוא בינתיים בסביבה. הוא גם אמר לי לא לנגוע בחלק החדש, ואמרתי לו שאני בכלל לא מתקרב לאזור הזה. 10 דקות לאחר שהוא הלך, כתבתי לו שזה שוב פעם נוזל, הוא כתב אוקיי. אחרי כרבע שעה כתבתי לו אם הוא חוזר, אמר לא היום, אמר שבוע הבא. כתבתי לו בחזרה, שאם הנזילה לא מסודרת עד עוד 3 ימים קדימה (כלומר עד היום ה-27) אני מזמין אינסטלטור בעצמי, משלם לו, ומוריד את זה מהשכ"ד (יש לציין שזה מפורט בחוזה, שהמשכיר צריך לתקן תוך זמן סביר, ואם לא אני רשאי לתקן בעצמי ולהוריד זאת מהמשכיר). כתב לי שאם הוא שומע עוד איום או בקשה נחרצת, הוא יבקש ממני לעזוב את הבית בצורה מיידית, שאיתו לא עובדים ככה ושאני אזהר עם איך שאני מדבר אליו. כתב לי גם, שאני אשאיר לו מפתח, ושהוא ישתדל לחזור באותו יום או למחרת. לגבי העניין הראשון, אמרתי לו שאין לי מה להיזהר, ושהוא אמור תוך זמן סביר לתקן תקלות, כבר עברו כ-3 וחצי שבועות. אמרתי לו להסתכל בחוזה, שאם הוא לא מתקן משהו, אני רשאי לתקן ולהוריד זאת מהשכ"ד. כתב לי שזה לא תקלה, וכתב לי שזה קצת נזילה שאני עשיתי, שהזזתי את הצינור. הגבתי לו, "תגיד אתה ברצינות אמרת את זה עכשיו?" "אני עשיתי את זה?!" ו"נזילה זה מאוד תקלה!". לגבי העניין השני, אמרתי לו שאני לא משאיר לו מפתח, כי ברצוני להיות בדירה כשהוא שם, ושאני אחזור למחרת בלילה, הוא אמר נדבר אז. יום אחרי, זאת הפעם ה-3, הוא בא שוב לתקן אך כאמור עדיין ישנה נזילה. כתבתי לו שיש עדיין נזילה וגם צילמתי סרטון, הוא אמר שהוא לא רואה, ושאין מה לעשות וצריך לחיות עם זה. כתבתי לו שוב שיסתכל טוב, אמר שלא רואה ושאני אצלם איפה זה. אמרתי לו שצילמתי הכי קרוב שאפשר, וגם כיוונתי אותו לחלק הספציפי ולרגע המדויק בסרטון שבו רואים נזילה. הוא שלח לי תמונה, שבה נראה שהוא תיקן חלק לא נכון, הבהרתי לו שהוא עבד על החלק הלא הנכון, שאלתי מה עושים מפה, אמר שיבוא מתישהו.

    מיותר לציין, שהיו מבחינתי אינספור פתיחות וסגירות מי הברז לווידוא נזילה, שיחות טלפון ואינספור כניסות לוואטסאפ בגין נושא זה, אינספור פתיחות וסגירות דלתות הארון של תחתית הכיור, אינספור עמידות וגם מספר ישיבות (לקיחת כיסא או על מיטה) לצורך הסתכלות על תחתית הצינור, אינספור הזזות דלי שנמצא מתחת לתחתית הכיור, גריפת המים מתחת לתחתית הכיור וצילום תמונות וסרטונים בטלפון לצורך שליחה בוואטסאפ.

    על-פי דעתכם, האם המשכיר ביצע הפרה כלשהי, באיזשהי סיטואציה בסיפור? כמו כן, מה עליי לעשות כעת, מה אני יכול לעשות כדי לפתור את הבעיה הזאת?

    • השאלה ארוכה מדי, נא לקצר אותה
      ליאור חאיק, עו"ד | 13/09/2022 17:27

      ככל ויש צורך בסיוע נוסף, אני עומד לרשותך.

      בברכה,

      ליאור חאיק, עו"ד
      מנהל פורום צרכנות ופורום דיני חוזים

      לוי אשכול 31, רחובות
      טל': 052-5475475; מייל: haiklior@hotmail.com

      • לאחר קיצור (בהתחשב בנסיבות)
        עמית | 13/09/2022 21:07

        נכנסתי לדירה לפני פחות מחודש, וגיליתי יומיים לאחר הכניסה, שיש נזילה בתחתית כיור המטבח. זה כבר יום ה-28 שיש עדיין נזילה. המשכיר הגיע כבר 3 פעמים כדי לתקן את הנזילה, אך היא לא חולפת. בפעם ה-2 שהוא הגיע, עבד כמה דקות ואז הלך לקנות חלק חדש, אמר שהוא עוד מעט יחזור, אמרתי לו שאני יוצא, אז אמר לי להשאיר לו מפתח, אז אמרתי לו שיש לו מפתח, הוא אמר שזה אצלו בבית (הוא גר רחוק מהדירה) אז אמרתי בסדר אני אחכה לך. אחרי זמן קצר חזר, סידר הכל, ואמר לי להסתכל לראות אם יש נזילה, אמרתי לו לוקח זמן עד שרואים נזילה, הוא הלך ואמר שאני אעדכן אותו אם יש משהו, ושהוא בסביבה. הוא גם אמר לא לנגוע בחלק החדש, אמרתי לו שאני בכלל לא מתקרב לשם. 10 דקות אחרי שהלך, כתבתי לו ששוב פעם נוזל, כתב אוקיי. אחרי כרבע שעה כתבתי לו אם הוא חוזר, אמר לא היום, שבוע הבא. כתבתי לו, שאם הנזילה לא מסודרת עד עוד 3 ימים קדימה (כלומר עד היום ה-27) אני מזמין אינסטלטור בעצמי, משלם לו, ומוריד את זה מהשכ"ד (יש לציין שזה מפורט בחוזה, שהמשכיר צריך לתקן תוך זמן סביר, ואם לא אני רשאי לתקן בעצמי ולהוריד זאת מהמשכיר). כתב לי שאם הוא שומע עוד איום או בקשה נחרצת, הוא יבקש ממני לעזוב את הבית במיידי, שאיתו לא עובדים ככה ושאני אזהר עם איך שאני מדבר אליו. כתב לי גם, שאני אשאיר לו מפתח, ושהוא ישתדל לחזור באותו יום או למחרת. לגבי העניין הראשון, אמרתי לו שאין לי מה להיזהר, ושהוא אמור תוך זמן סביר לתקן תקלות, כבר עברו כ-3 וחצי שבועות. אמרתי לו להסתכל בחוזה, שאם הוא לא מתקן משהו, אני רשאי לתקן ולהוריד זאת מהשכ"ד. כתב לי שזה לא תקלה, וכתב לי שזה קצת נזילה שאני עשיתי, שהזזתי את הצינור. הגבתי לו, "תגיד אתה ברצינות אמרת את זה עכשיו?" "אני עשיתי את זה?!" ו"נזילה זה מאוד תקלה!". לגבי העניין השני, אמרתי לו שלא משאיר מפתח, כי ברצוני להיות בדירה שהוא שם, ושאני אחזור למחרת בלילה, הוא אמר נדבר אז. יום אחרי, זאת הפעם ה-3, הוא בא שוב לתקן אך עדיין ישנה נזילה. כתבתי לו שיש עדיין נזילה וגם צילמתי סרטון, אמר שהוא לא רואה, ושאין מה לעשות וצריך לחיות עם זה. כתבתי לו שוב שיסתכל טוב, אמר שלא רואה ושאני אצלם איפה זה. אמרתי לו שצילמתי הכי קרוב שאפשר, וגם כיוונתי אותו לחלק הספציפי ולרגע המדויק בסרטון שבו רואים נזילה. הוא שלח לי תמונה, שבה נראה שהוא תיקן חלק לא נכון, הבהרתי לו שהוא עבד על החלק הלא הנכון, שאלתי מה עושים מפה, אמר שיבוא מתישהו. מיותר לציין, שהיו מבחינתי אינספור פתיחות וסגירות מי ברז הכיור, טלפונים ואינספור כניסות לוואטסאפ, אינספור פתיחות וסגירות ארון תחתית הכיור, אינספור עמידות ומספר ישיבות (לקיחת כיסא או במיטה) לצורך מבט על הצינור, אינספור הזזות דלי שמתחת לצינור, גריפת המים מתחת לצינור וצילום תמונות וסרטונים לשליחה בוואטסאפ.

        על-פי דעתכם, האם נעשה משהו שלא היה צריך להיעשות? כמו כן, מה באפשרותי לעשות כעת?

        • תשובה
          ליאור חאיק, עו"ד | 14/09/2022 09:53

          על פניו עומדת לך עילה טובה לבטל את ההסכם בשל הפרה יסודית של המשכיר לתיקון הנזילות בדירה אשר גורמות לכך שלא ניתן לקיים בה אורח חיים סביר.

          ככל ויש צורך בסיוע נוסף, אני עומד לרשותך.

          בברכה,

          ליאור חאיק, עו"ד
          מנהל פורום צרכנות ופורום דיני חוזים

          לוי אשכול 31, רחובות
          טל': 052-5475475; מייל: haiklior@hotmail.com

          • המשך בירור
            עמית | 20/09/2022 19:40

            האם עדיין עומדת לי עילה טובה, כאשר יש סעיפים בחוזה כגון: "אם יפנה השוכר את הדירה לפני תום התקופה הקצובה יהא חייב לשלם את דמי השכירות עד סוף התקופה הקצובה ולא יהיה זכאי לקבל מהמשכיר כל סכום מתוך דמי השכירות המוסכמים לעיל עד סוף התקופה הקצובה" ו"השוכר מצהיר כי ראה ובדק את הדירה והחפצים ומצא אותם במצב טוב ותקין, ומתאים לדרישותיו והשוכר מוותר על כל טענת אי התאמה או טענה בגין הדירה או בגין פגם ו/או מום גלוי ו/או נסתר"?

            בנוסף, ישנו סעיף "לא קיים השוכר תנאי מתנאי הסכם זה או התחייבות כלשהי המוטלת עליו על פי הסכם זה או לא קיים אותם במועד, זכאי המשכיר או בא כוחו, מבלי לפגוע בכל זכות שבידם, לבטל את ההסכם ובין היתר לתבוע פינוי מיידי של הדירה". האם סעיף זה הוא הדדי, האם גם לי עומדת הזכות לבטל את ההסכם, כאשר ישנה התנהלות כזאת?

            באופן כללי, כיצד מבצעים ביטול הסכם, פשוט יוצאים מהדירה ביום האחרון של חודש התשלום, כותבים באותו יום למשכיר שעזבתי את הדירה, ומבטלים את יתר השיקים (כולל שיק ללא תאריך ע"ס שכירות חודש שניתן כערובה)?