האם פרסום תוצאות חיפוש מהווה לשון הרע?

  • הפניה למידע הפתוח לציבור - לשון הרע ?
    אל | 30/08/2022 00:27

    האם פירסום הפניה לבירור על שם של אדם מסויים שגילינו שהוא נוכל, ( רק הפניה ללא השמצות וללא כינויי גנאי ) למידע הפתוח לציבור הרחב ( לדוגמא לחיפוש בגוגל ששם מופיעים הרבה פסקי דין נגדו ) על מנת שהציבור יתרשם במי מדובר, האם זה נקרא לשון הרע ?

    • האם פרסום תוצאות חיפוש מהווה לשון הרע?
      עו"ד אורי שורר | 03/09/2022 17:38

      שלום רב,

      ראשית, יש לבדוק כיצד בכוונתך לפרסם את ההפנייה עצמה - היכן הפרסום ייעשה, מה ייכתב וכיצד תתייחסו לתוצאות החיפוש.

      שנית, יש לחשוב מה מטרת הפרסום, שכן אם המטרה הינה פגיעה או נקמה באותו אדם, כי אז ייתכן ויש פה חשיפה לתביעת דיבה מצידו.

      ממליץ להתייעץ עם עו"ד בטרם פרסום.

      בברכה,

      אורי שורר, עו"ד
      מנהל פורום לשון הרע

      דוד המלך 1, תל אביב
      טלפון:03-6005555 ; מייל: ori@gkl.co.il