האם כינוי חולה נפש מהווה לשון הרע?

  • האם יש פה לשון הרע
    חגית | 21/08/2022 18:59

    בת משפחתי הגישה תלונה כנגד קבוצת ילדים בני 13 משכונת מגורינו תקפו, הטרידו איימו והתעללו תקופה ממושכת במספר ארועים  בבני בן ה 13. לבסוף הגשתי כנגד הילדים תלונה במשטרה ולכולם נפתחו תיקי אזהרה פתוחים במשטרה.

    נודע לי שהאמהות של המתעללים אומרים להורי ילדים מהשכונה שהיו דחיפות, ושלכן בת משפחתי השתגעה והלכה למשטרה.

    האם זה לשון הרע?

    הם גם מציגים תמונה לא נכונה וגם אומרים שהשתגעה או התחרפנה.

    האם ניתן לתבוע את הורי ההורים?

    תודה רבה

    • האם כינוי חולה נפש מהווה לשון הרע?
      עו"ד אורי שורר | 25/08/2022 08:27

      חגית שלום,

      כעיקרון, בתי המשפט אינם פוסקים באופן אוטומטי כי קללות או כינויי גנאי מהווים לשון הרע.

      יחד עם זאת, ייחוס בעיות נפשיות או כינוי אדם כ"חולה נפש" יכול להוות לשון הרע בנסיבות מסויימות כך שייתכן ויש לבת משפחתך עילת תביעה כנגד ההורים שאמרו זאת.

      כמובן שיהיה צורך להוכיח מה בדיוק נאמר ולמי.

      מציע להתייעץ עם עו"ד בטרם הגשת תביעה.

      בברכה,

      אורי שורר, עו"ד
      מנהל פורום לשון הרע

      דוד המלך 1, תל אביב
      טלפון:03-6005555 ; מייל: ori@gkl.co.il

      • הפסיקה כבר הכירה בייחוס בעיות נפשיות כלשון הרע
        שאול | 05/09/2022 23:05

        ולכן השאלה שנותרה היא האם יש הגנות למפרסם.