האם יש פיצוי "מקובל" בתביעת רשלנות שהביאה למוות?

  • רשלנות רפאית פענוח c.t.מוח שגוי מוות
    רונן | 16/06/2022 10:44

    אבינו קיבל ארוע מוחי ומיד הגענו מיד בסימנים הראשונים למיון, דרשנו ct מוח, שםוענח ונאמר שאין ממצא חריג, וזה היה שגוי, למעשה היה לו אוטם קשה, הלכנו הביתה ובבוקר אמרו שהפענוח שגוי, נוסף, שיש אוטם ולמעשה זה דמם מוחי נרחב ומוות מוחי בקצור טעות איומה, והרבה מעבר. הוא נפטר 12 שעות אחרי זה. יש לנו את התוצאות השגויות במסמכים רשמיים מהתיק הממוחשב בזמן אמת. רואים את גרסאות התיקון שתיהן שגויות.

    2 שאלות, אם לא כל היורשים רוצים להגיש תביעה, ולשאת בהוצאות החוות דעת, האם ניתן להחתים אותם על ויתור מראש על הפיצויים אם יחקבלו בתביעה, או שבכל מקרה הם יקבלו לפי צו ירושה, וניתןלדרוש רק קיזוז חלק יחסי בהוצאות שכר טרחה וחוות דעת?

    איזה סדר גודל של פיצוי עקרוני יש לסוג תביעה כזאת. יש רף מינמום סכום ריצפה מינמלי, או סכום שמהןוה מדרגת סף הכי נמוכה שבכל מקרה תנתן כספית, מניסיונך? כמה הכי פחות מקבלים בשגיאת פענוח שגרמה מוות. זו השאלה שכנראה ממנה נוכל להבין כדאיות כלכלית, לנו כמובן אין שום ידע וניסיון. רב תודות

    • האם יש פיצוי "מקובל" בתביעת רשלנות שהביאה למוות?
      עו"ד ורד פרי | 13/07/2022 12:09

      שלום רונן,

      צר לי על הטיפול הכושל באביך, שגרם לכם לאבדו בטרם עת.

      אם לא כל היורשים רוצים להיות חלק מהתביעה, הם עדיין יקבלו את חלקם בפיצוי, ככל ויתקבל פיצוי כזה, כמובן שבניכוי ההוצאות שהוציאו היורשים שהגישו את התביעה (שכ"ט עו"ד, חוות דעת ואם תהיינה הוצאות נוספות).

      בהעדר נתונים כלשהם (גיל, מצב רפואי, היקף הכנסות) קשה להעריך את הפיצוי שעשוי להתקבל בגין הגשת תביעה כזו. הפיצוי בגין הנזק הלא ממוני (כאב וסבל וקיצור תוחלת חיים) יכול לנוע בין 100-250  אלף ש"ח, ולזה מוסיפים פיצוי שהוא פונקציה של הכנסות המנוח.

      אם יש בידיכם מסמכים חד משמעיים, ויש בהם הודאה בפענוח השגוי, ייתכן שאפשר יהיה לפנות למוסד הרפואי בטרם הגשת תביעה, ולחסוך את הוצאות חוות הדעת.

      בברכה,

      ורד פרי, עו"ד
      מנהלת פורום רשלנות רפואית

      הרי גלעד 5, רמת גן
      טלפון: 03-6136248; מייל: veredpery@barak.net.il