האם יש סיכון בפניה לבעל דין שכנגד?

  • גבולות הקשר בין בעלי דין
    רועי | 07/05/2022 23:01

    אנו בהליך מתקדם של המשפט. אנו הנתבעים,ומולנו התובעים : אח ואחות. 2 נקודות רלוונטיות: 1. ההליך נפתח לאחר כ 30 שנות היכרות, כאשר היחסים עם האחות אנושיים וידידותיים, וללא קשר עם האח (בחו"ל). 2. בהליך הראשון השופטת פסקה נגדנו, ונראה שכך תמשיך.

    לכל הדעות, האחות נגררת ע"י אחיה!. העליתי בפניה אופציה לגישור, אך כצפוי, היא מתנה בנוכחות אחיה ועו"ד.

    בכוונתי לפנות  אליה בכתב, תוך הצגת פניו "המכוערות" ואמיתיות של אחיה, הצגה אשר (מדגיש) אין בה כל נגיעה בעובדות המשפטיות, אך מעלה את הנזקים ה"אקס-משפטיים" (בריאות, קשרים חבריים...).

    שאלה : האם  האחות ,או האח שייקבל הדברים, יכולים לפעול נגדי חוקית באחד האופנים : א.  טענה כי הדברים פוגעים בהליך המשפטי ( למרות שהזיקה הינה ,כאמור "אקס-משפטית") ?;  ב. בהליך משפטי חדש ( לא מצאתי כל סעיף ב"סדר הדין האזרחי") ? ;  ג. תביעת "לשון הרע" ( אין בדעתי להעלות הדברים בציבור).

    • האם יש סיכון בפניה לבעל דין שכנגד?
      עו"ד רוית טוב-לי | 11/05/2022 20:09

      רועי, שלום,

      אני מבינה את המצוקה שלך, אבל אני ממש לא ממליצה לך לפנות בכתב כפי שתיארת. ראשית, כל מסמך שתכתוב יכול לשמש ראיה נגדך בהליכים משפטיים עתידיים. שנית, אם מתקיימים הליכים, עצם הפניה תשדר חולשה. על פניו זה לא פרסום לשון הרע, אבל אין הצדקה להיכנס לכך.

      נשמע לי הרבה יותר נכון לבלוע את הגלולה המרה, להיפגש יחד עם האחות ועם האח עורך הדין, לא לעלוב בו ולא לשטוח גיליון הרשעות, אלא לנסות להגיע לפשרה. חבל להציב תנאים מקדימים לגישור. ממילא היא לא תקבל החלטה נגד דעתו, אז חבל על כל מאמציך להרחיק אותו, שמסכלים אפשרות לשיח. נשמע שהמכתב שתשלח - בכוחו רק להרע את המצב עוד יותר.

      בהצלחה, רוית

      בברכה,

      רוית טוב-לי, עו"ד
      מנהלת פורום צוואות וירושות

      דניאל פריש 3, תל אביב
      טל': 03-6078888; מייל: ravit@tovly.co.il