האם ביקורת צרכנית יכולה להוות לשון הרע?

  • נוסח חוות דעת ללא קבלת תביעה
    מיכל | 25/04/2022 19:29

    שלום,

    עשיתי קורס באחד מבתי הספר למקצועות הסייבר וברגע שהייתה לי בעיה, זכיתי ליחס מכוער ביותר מצד אחד הבעלים. כתוצאה מכך, הפסקתי להגיע לקורס.

    אני רוצה לפרסם פוסט בפייסבוק בנוסח הבא-

    למדתי בבית ספר x וברגע שהייתה בעיה ופניתי, זכיתי ליחס מאוד מכוער לטעמי מאחת השותפות בבית הספר. אני באופן אישי לא ממליצה ללמוד בבית ספר זה.

    האם מותר לי לפרסם פוסט כזה או שאני צפוייה לקבל תביעה?

    באופן כללי, האם מותר לי לפרסם פוסט שאומר שאני באופן אישי לא ממליצה על שירות מסויים שקיבלתי מאיזה ספק?

    אני יכולה לפרט ולרדת לפרטים אבל זה נראה לי מסוכן.

    מה דעתך?

    אודה לחוות דעתך

    תודה,

    מיכל

    • האם ביקורת צרכנית יכולה להוות לשון הרע?
      עו"ד אורי שורר | 08/05/2022 15:40

      מיכל שלום,

      כעיקרון, ביקורת צרכנית כשהיא מתארת את העובדות אינה תהווה לשון הרע.

      יחד עם זאת, הייתי מייעץ להימנע מלתת המלצות אישיות בנוגע ללימודים בבית הספר. תתני לקוראים להסיק לבד את המסקנות העולות מהתיאור שלך.

      בברכה,

      אורי שורר, עו"ד
      מנהל פורום לשון הרע

      דוד המלך 1, תל אביב
      טלפון:03-6005555 ; מייל: ori@gkl.co.il