מענה

  • האם זה בגדר לשון הרע?
    אורן | 12/08/2021 19:45

    לפני כחודש קיבלתי תוכי גרין צ'יק טורקיז האכלת יד במתנה.

    אחרי התייעצות בפייסבוק החלטתי למכור, חיה שם בדוי שהיתה מגיבה בפוסט החליטה שהמחיר 400-500 ש"ח לפי הצבע.

    אחרי התייעצות עם אחיין שלי בעל ניסיון שמגדל כ 6 שנים בתחום התוכים המליץ לי למכור 650 ש"ח.

    פירסמתי מכירה, פנו אלי בפרטי כולל חיה וקיבלו הצעה 500 ש"ח, חיה הגיבה 500 זה לא מציאה!!! כמעט מכרתי ב 350 ש"ח.

    אחיין שלי שעקב אחרי הפוסט וחשד בחיה שהיא סוחרת דיבר איתה ושאל אותה אם יש לה תוכי גרין צ'יק כחול למכירה, אין לי כרגע עלותו 800-900 ש"ח.

    אחיין שלי פירסם פוסט אזהרה בקבוצה לאנשים חדשים בתחום שלו מבינים דוד שלי פירסם תוכי האכלת יד וחיה רצתה להוריד תמחיר ל400 ולמכור ב800.

    אנשים דיווחו לאחיין שלי שדוד שלך לא ראשון שהיא מנצלת את חולשתו לגרום לו למכור לה במחיר שמתאים לה!!!

    יוסי שם בדוי המליץ לה להגיש תביעת לשון הרע והיא פנתה לעו"ד.

    חיה שלחה לי הודעות השמצה בפרטי מה אחיין שלי מבין בתוכים אחיין שלי מגדל כ 6 שנים ויש לו תוכים ורק העונה 40 צעירים הוא מכר אותם במחיר 800 לזוג בדוק מין פרא לא אכלת יד.

    אחיין שלי מעוניין שיזומן לבית המשפט לדרוש פיצויים מחיה.

    מנהלי הקבוצות עידכנו אותו חברים של אחיין שלי שמכירים אותו וחיה הוסרה מהקבוצה.

    • מענה
      עו"ד אורי שורר | 13/08/2021 12:03

      אורן שלום,

      ככל שההודעות של חיה אליך הכילו התבטאויות כנגד האחיין שלך, כי אז יש לאחיין שלך עילת תביעה כנגד חיה, בכפוף לכך כי מה שכתבה חיה אכן מהווה לשון הרע.

      מציע להתייעץ עם עו"ד לבירור הזכויות.

      בברכה,

      אורי שורר, עו"ד
      מנהל פורום לשון הרע

      דוד המלך 1, תל אביב
      טלפון:03-6005555 ; מייל: ori@gkl.co.il