האם כל איחור באבחון מצדיק הגשת תביעה?

  • האם אפשר להגיש תלונה?
    תני | 29/06/2021 17:21

    שלום, בשנת 2015 עברתי ניתוח קיסרי עקב שליית פתח, ולפני זה סבלתי מדימומים ולכן הייתי מאושפזת בבית החולים, לקחו לי בדיקות דם אשר הראו בעיות במערכת החיסון שגורמות לדימום (אבל לא התיחסו ולא שמו לב בבית החולים) בעקבות זה הסתבכו העניינים ועברתי מספר ניתוחים בגלל הדימום שזה סיבך את העניינים יותר. עד שבסוף שוחררתי הביתה עם הדימומים התת עורי + נתנו לי קליקסאן גם לתקופה של כמה שבועו. בעקבו כל זה הצטרכתי להתאשפז שוב ושוב והצטרכתי ללכת לטיפולים המטולוגים עד שבסוף עלו על הבעיה שלא התייחסו לה מההתחלה. אחרי כל הנסיונות שלהם בבית החולים. הפסקתי ללכת לטיפולים ואחרי מספר חודשים הגוף שלי השתפר קצת והופסקו הדימומים. אבל מצד שני עד היום יש לי בעיות מתמשכות בכל מה שכשור להריון / ביוץ / כאבים... וכו'...

    * יש לי מסמכים של כל הביקורים ושל רופא פסיכיאטר וכו'...

    * יש כאן רשלנות רפואית במיוחד שלא התייחסו בהתחלה לבעיות שלי כמו שצריך?
    * הבעיות שהיו לי אחרי ניתוח ושיש לי היום אפשר להוכיח שהם קשורים לכל הטיפול הלקוי שעברתי, ולתבוע על רשלנות רפואית?

    • האם כל איחור באבחון מצדיק הגשת תביעה?
      עו"ד ורד פרי | 05/07/2021 15:59

      שלום תני,

      יש מקום להגיש תביעה בגין איחור באבחון, אם לאיחור הייתה משמעות בטיפול שניתן לך, ובסיכויי ההחלמה מהמחלה. אם כיום, ללא טיפול, מצבך השתפר, ואם טופלת מיד לאחר שהמחלה אובחנה - לא נראה לי שכדאי להגיש תביעה.

      בברכה,

      ורד פרי, עו"ד
      מנהלת פורום רשלנות רפואית

      הרי גלעד 5, רמת גן
      טלפון: 03-6136248; מייל: veredpery@barak.net.il