האם ניתן שלא למסור למטפל תיק של מחלקה פסיכיאטרית?

  • מענה מבית חולים לשאלה האם היה אשפוז
    רונית | 09/03/2021 22:01

    בגין נסיבות חמורות שלא אפרט, אני חוששת שהייתי מאושפזת מבלי שאני יודעת על כך. ברצוני לדעת האם בשנת 2006 אשפזו אותי בבית חולים מסוים במח' פסיכיאטרית?

    אציין שבעבר בקשתי מבית החולים לקבל את התיק שלי וסורבתי מס פעמים בטענה שחשיפתי לתיק תפגע בי. בית חולים אף נמנע מלענות אפילו רק לשאלתי האם הייתי מאושפזת שם?

    האם בית החולים רשאי למנוע ממני תשובה לשאלתי, והאם ככל שאפנה היון ואשאל שוב בית החולים מחוייב לענות לגופו של עניין לשאלה האם הייתי מאושפזת בבית החולים (במח פסיכיאטרית) בשנת 2006? ועל פי איזה חוק או כלל בית חולים מחוייב להשיב או רשאי למנוע ממני מידע זה?

    תודה רבה

    • האם ניתן שלא למסור למטפל תיק של מחלקה פסיכיאטרית?
      עו"ד ורד פרי | 10/03/2021 16:01

      שלום רונית,

      עפ"י חוק זכויות החולה, תשנ"ו-1996, זכותו של מטופל לקבל את התיעוד הרפואי אודותיו. לנוחותך אני מצרפת את לשון החוק, בה יש גם תשובה לשאלתך:

      זכות המטופל למידע רפואי

      18. (א) מטופל זכאי לקבל מהמטפל או מהמוסד הרפואי מידע רפואי מהרשומה הרפואית, לרבות העתקה, המתייחסת אליו.

                (ב) חבר בצוות המטפל רשאי למסור למטופל מידע רפואי בתחום עיסוקו בלבד ובתיאום עם האחראי על הצוות.

                (ג) על אף הוראות סעיפים קטנים (א) ו-(ב) רשאי מטפל להחליט שלא למסור למטופל מידע רפואי מלא או חלקי המתייחס אליו, אם המידע עלול לגרום נזק חמור לבריאותו הגופנית או הנפשית של המטופל או לסכן את חייו; החליט המטפל כי אין למסור למטופל מידע כאמור בסעיף קטן זה, יודיע מיד על החלטתו לועדת האתיקה ויצרף את המידע שלא נמסר למטופל ואת נימוקיו לאי מסירתו.

                (ד) ועדת האתיקה רשאית לאשר את החלטת המטפל, לבטלה או לשנותה.

                (ה) בטרם תיתן ועדת האתיקה את החלטתה, רשאית היא לשמוע את המטופל או אדם אחר.

      אני מציעה שתפני בכתב לבית-החולים, ותשלחי העתק לפניות הציבור של משרד הבריאות. אני מעריכה כי תקבלי מענה שיתאים לנוסח החוק, לרבות הפנייתך לועדת האתיקה.

      בברכה,

      ורד פרי, עו"ד
      מנהלת פורום רשלנות רפואית

      הרי גלעד 5, רמת גן
      טלפון: 03-6136248; מייל: veredpery@barak.net.il