חובותיו של עורך דין בעת הפסקת הייצוג

  • טיפול רשלני
    רוני | 16/07/2020 17:54

    שלום רב, עו"ד טיפלה בתיק 4 שנים, התרשלה בתיק, הביאה אותו למצב של תביעה נבלעת ועוד לפני הוכחות דרשה ממני למצוא עו"ד אחר. מצאתי. בעוד כ 4 שנים של טיפול נוסף ע"י ב"כ חדש, חתמתי על הסכם פשרה עם חלק מהנתבעים, תיק טרם סגור.

    עו"ד הראשונה התחילה לדרוש את שכר טרחה בטענה שהיא גם היתה יכולה להביא תיק לאותה פשרה, ושלכאורה היתה מוכנה להמשיך לטפל בתיק ולכאורה לא דרשה ממני למצוא ב"כ חדש. אחרי יעוץ עם המומחים בסבירות גבוהה היא התרשלה ע"ס 1.5 מיליון ש"ח שאין כעת לקבל סכום זה מהנתבעים.

    ישנן מספר שאלות לעורך דין הנכבד:

    1. איך אני יכול להוכיח שב"כ הראשונה היא שהחליטה להפסיק לטפל בתיק? אני מוכן לעבור בדיקת פוליגרף.

    2. האם הקלטה במשרדה היא חוקית?

    3. האם ב"כ החדש חייב להחזיר חלק משכר טרחה שקיבל לב"כ הקודם?

    4. אם ב"כ הראשונה תגיש תביעה נגדי בגין ש"ט ואצטרך בלית ברירה להגיש תביעה נגדית בגין רשלנות מקצועית - האם אפשר לאחד שני נושאים שונים (חוזים ורשלנות מקצועית) לאותו דיון?

    תודה רבה

    • חובותיו של עורך דין בעת הפסקת הייצוג
      עו"ד אדם אשכנזי | 16/07/2020 23:43

      שלום רב,

      נשמע כסכסוך מקצועי עם עורכת הדין הקודמת שלך. לא ברור כל כך האם נעברה כאן לכאורה עבירה אתית. לשאלותייך:

      1. שאלה ראייתית, עלייך לפנות לייעוץ ספציפי.

      2. עורך דין לא רשאי להקליט לקוח אלא בהסכמתו.

      3. לפעמים כן, במיוחד בתביעות לפי חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים. ככלל, ראוי ורצוי שעורך דין נעבר, יברר לגבי החובות ככל שישנן לעורך דין קודם, ממנו הועבר התיק. זו גם הרוח שעולה מהחלטות וועדת האתיקה במשך שנים.

      4. שאלה שבתחום סדרי הדין, יש לפנות לייעוץ ספציפי.

      בהצלחה

      בברכה,

      אדם אשכנזי, עו"ד
      מנהל פורום אתיקה מקצועית

      רחוב האורגים 21, אשדוד
      טל': 08-6538011  : Adam@an-law.co.il