העסקת נוער במהלך הקיץ

  • העסקת נוער אצלי בעסק במהלך הקיץ
    צורי | 03/08/2018 11:37

    אני מנהל עסק אינטרנטי ויש לי המון עבודה טכנית מול מחשב שהמזכירות אף פעם לא מסיימות. חשבתי לגייס תלמידים בחופשה לכמה שעות ביום. רגע לפני שפרסמתי מודעת דרושים הבנתי שאני צריך לחשוב שוב: מאיזה גיל מותר לי להעסיק? כמה אני חייב לשלם במינימום? הפסקות? כמה שעות מקסימום וכו'.
    בגדול, אין לי כוונה להעסיק תלמידים ליותר מ-5 שעות ביום, אבל בכל מקרה אשמח לקבל עצה והכוונה
    צורי

    • העסקת נוער במהלך הקיץ
      עו"ד לילך אקרמן | 03/08/2018 12:23

      צורי שלום,

      ראשית - אין במהלך החופשה בעיה להעסיק בני נוער ואכן הדבר יכול לעזור לך ולהם.

      אני שמחה ששאלת שכן העסקת בני נוער אינה כהעסקת כל עובד רגיל חלות עליה מגבלות:

      1. ניתן להעסיק רק מי שגילו מעל  14 שנים ובתנאי שמדובר בעבודות קלות המתאימות לגילו של הנער ואין בם בכדי לפגוע בבריאותו ובתנאי נוסף כי בין יום עבודה למשנהו תהיה הפסקה של 14 שעות לפחות.

      2. על העובד להמציא אישור רפואי מרופא משפחה על מצבו הבריאותי  וצילום תעודת זהות של הנער/ה העובדים או של הוריהם עם פרטי הנער בספח - אישורים אלה יש לשמור אצלך.

      3.  בני נוער מתחת לגיל 16- לא יעבדו יותר משמונה שעות ביום רגיל, ובכל מקרה לא יעבדו יותר מ 40 שעות שבועיות.   בני נוער בגילאי 16-18- באם מדובר בשבוע עבודה של 5 ימים בשבוע לא יעבדו יותר מ-9 שעות ביום  ובאם מדובר בשבוע עבודה של-6 ימים לא יותר מ-8 שעות ביום ובכל מקרה לא יעבדו יותר מ 40 שעות שבועיות. חל איסור על העסקת בני נוער בכל גיל בשעות נוספות!

      4. המנוחה השבועית- שעות מנוחה שבועית תהיה לפחות 36 שעות רצופות בהם הנער לא יועסק .

      5. הפסקות- בעבודה של 6 שעות או יותר, מגיע לנער הפסקה למנוחה ואכילה, של 3/4 שעה כאשר לפחות חצי שעה מתוכה הנה ברצף והיא על חשבון העובד ובמהלכה רשאי העובד לצאת ממקום העבודה ( אף אם לא עושה זאת בפועל). באם המעסיק דורש מהעובד להישאר במקום העבודה מהסיבה שנוכחותו במקום העבודה הכרחי לתהליך העבודה או להפעלת הציוד והשימוש בו- ייחשב זמן ההפסקה כחלק משעות העבודה.

      6.   דו"ח נוכחות- חובה על המעסיק לערוך דו"ח נוכחות מדויק שיכלול את שעות העבודה, שעות מנוחה שבועיות וגמול שעות עבודה במנוחה השבועית. בנוסף, המעסיק חייב לנהל "פנקס לרישום נערים", אשר בו יירשמו ביחס לכל נער המועסק על ידו הפרטים הבאים: 1.      שם הנער, שם האב ושם המשפחה; 2.      מספר הזהות של הנער- לנער שיש לו תעודת זהות; 3.      תאריך הלידה של הנער; 4.      מענו של הנער; 5.      תאריך התחלת העבודה; 6.      פירוט מדויק של מסגרת יום העבודה ושל שבוע העבודה וכן רישום נוכחות סדיר, הכולל שעות עבודה בפועל והפסקות; אם הרישום מתבצע שלא באמצעים דיגיטאליים או אלקטרוניים, על הרישום להיות  חתום מדי יום בידי הנער ומאושר בחתימת אחראי שמינה לכך המעביד; 7.      מועדי חופשה שנתית וימי מחלה; 8.      התאריך שבו סיים הנער לעבוד.

      7.  שכר מינימום לנוער-  שכר מינימום לנוער הוא בהתחשב במשרה מלאה של   173 שעות בחודש     עד גיל -  16 שכר חודשי:  3,710  ₪ שכר שעתי 21.45 ₪ עד 17 3,975  ₪ 22.98 ₪ עד 18  4,399  ₪ 25.43  ₪ חניך  3,180 ₪ 18.38 ₪ .

      8. יש לשלם לנער גם החזרי הוצאות נסיעה ככל וביתו נמצא במרחק של מעל 500 מ' מהעבודה. ( גם אם הוא מגיע באופניים)

      9. חופשה שנתית - בני נוער זכאים ל-18 ימי חופשה שנתית בשנה, בתנאי שעבדו מעל 200 ימים ויחסי העבודה התקיימו במהלך שנה שלמה. במקרים אחרים יבוצע חישוב יחסי, כשהבסיס לחישוב הוא 18 ימים. עובד שמקבל שכר על בסיס יום/שעה שעבד פחות מ-75 ימים רצופים - תשולם לו תמורת חופשה, בגובה של 4% לפחות משכר העבודה.

      10. עליך למסור לו תלוש שכר מפורט כמו לכל עובד.

      11. עליך לתת לו תוך 7 ימים מהתחלת עבודתו הודעה על תנאי העסקה בכתב עם הפירוט הנדרש בחוק.

      בהצלחה,

      בברכה,

      לילך אקרמן, עו"ד

      מנהלת פורום דיני עבודה

      העמק 52, כפר יונה
      טל': 8833030 -077; מייל: lilachakerman@netvision.net.il