מעסיק שמחפש עובד לפני שפיטר את העובד הקיים

  • סיום העסקה
    גיל ששון | 18/07/2018 14:02

    שלום רב, ברצוני לברר תקינות הליך שקורה במקום עבודתי. לפני כחודש וחצי פניתי למנהלת משאבי אנוש בחברה והבעתי את הקושי שיש לי בתפקידי לאחר מות אבי. הבהרתי שאני אוהבת את החברה וביקשתי ממנה לנסות ולמצוא לי תפקיד אחר בחברה. היא ענתה שיש לה מספר תפקידים שיכולים להתאים לי וביקשה ממני למהר ולעדכן את המנהלת הישירה שלי "כדי שהיא לא תגלה ותפעל משיקולי אגו". כך עשיתי ובמהלך השיחה הבעתי את הקשיים שיש לי בתפקיד עד כי אני שוקלת, במידה ולא יימצא תפקיד אחר בחברה, לחפש עבודה אחרת. למחרת, מנהלת משאבי אנוש פתאום אמרה שאין שום תפקיד בארגון ושאחפש בחוץ. מאידך, מנכ"ל החברה שאני עובדת בלשכתו, קרא לי לשתי שיחות "שכנוע", הבהיר לי עד כמה כדאי לי להשאר ב"חממה" הזו. אמרתי לו שאחשוב מחדש על הדברים.

    לאחר מספר ימים המנכ"ל טס לחו"ל ואני הייתי בבית מס ימים. כשחזרתי, עברתי על מיילים וראיתי שבטעות שלחו אלי זימון של מועמדת שתחליף אותי לבחינות ב"פילת". כמו כן, להפתעתי הרבה, המנהלת  הישירה שלי שאני יושבת ממש על ידה ללא שום הפרדה, החלה להוציא קורות חיים של בנות ולזמן אותן לראיון (כשאני יושבת מולה!). מיותר לציין שהדבר פגע מאוד ברגשותיי . כשהמנכ"ל חזר מחופשתו, עדכנתי אותו בדבר והוא אמר שישוחח איתה על כך. מאוחר יותר באותו יום מנהלת משאבי אנוש קראה לי לשיחה כדי להרגיע את הרוחות ולוודא שאעשה את עבודתי. הבטחתי לה שאעשה את עבודתי כמו תמיד.

    אני תוהה האם מה שנעשה חוקי? תודה רבה, שירי

    • מעסיק שמחפש עובד לפני שפיטר את העובד הקיים
      עו"ד אחוה פודים | 19/07/2018 11:54

      שרי שלום,

      יכול להיות שיש פגם מוסרי בהתנהלות המעסיק, אך לא נשמע כי יש פגם מבחינה חוקית.

      בהצלחה!!

      בברכה,

      אחוה פודים, עו"ד
      מנהלת פורום דיני עבודה

      יפו 33, בית יואל, ירושלים
      טל: 02-6254646 ; מייל: achva.law@gmail.com