מעוולים במשותף ופיצויים ללא הוכחת נזק בלשון הרע

  • חברה חשדה בי שפרצתי לביתה
    אפי ביטון | 23/06/2018 20:37

    הגישה תלונה במשטרה.נקראתי לחקירה פלילית תחת אזהרה והודיעו לי שאני ׳חשודה׳-הקלטתי ברשות את החקירה שהתארכה כשעה.
    לאחר שמונה חודשים נסגר התיק מ׳חוסר אשמה׳.
    ידוע לי שעצם התלונה לא מקימה עוולה,אל העובדה שהיא שיתפה משפחה וחברים-מקימה עוולה.
    אני רוצה לתבוע שלושה, את חבר שלה ואחותה-ישנם אסמסים שמתעדים.
    שאלתי אם אוכל לתבוע במסלול ללא הוכחת נזק, אבל זדון.
    שעומד על כמאה שלושים אלף.
    האם להגיש בתביעה אחד כנגד שלושתם כ׳מעוולים יחד״
    ומה המשמעות הכלכלית לכך?

    תודה רבה, אפי.

    • מעוולים במשותף ופיצויים ללא הוכחת נזק בלשון הרע
      עו"ד לירן ינקוביץ | 24/06/2018 17:24

      אפי שלום,

      בטרם אשיב לשאלותיך כסדרן, אציין כי תלונת שווא ככל ואכן נתבררה ככזו, בהחלט מקימה עילת תביעה מעשית בגין לשון הרע, וודאי כאשר עילת הסגירה הינה מחמת חוסר אשמה, שהיא עילת הסגירה הטובה ביותר עבורך. מובהר כי יש לבחון את מידת תום הלב בה הוגשה התלונה, כתנאי סף להגשת תביעת לשון הרע מסוג זה.

      באשר לשאלותיך;

      מסלול פיצויים ללא הוכחת נזק מציב רף פיצויים תחתון של עד 50,000 ₪ בתוספת מדד או כפל פיצויים, היינו 100,000 ₪ בתוספת מדד, שהם בקירוב 140,000 ₪, במקרים בהם הוכח שהפרסום נעשה "בכוונה לפגוע". שים לב שמדובר במנגנון הנתון לשיקול דעת בית משפט ולא מן הנמנע שבית המשפט יפסוק רק חלק מהסכום, בהתאם לשיקולים שיונחו בפניו.

      ככל וברשותך נזק בעל שווי מכומת ומבוסס, מומלץ לתבוע נזקיך במסלול פיצויים ישירים, בכפוף לתימוכו בראיות ואסמכתאות מוצקות (קבלות, חשבוניות, דו"חות מקצועיים וכו').

      מכל מקום אין מניעה לתבוע מכוח שני מסלולים אלו במקביל.

      לגבי תביעת 3 המעוולים, הרי שככל ומדובר באותו אקט של פרסום, יש לתבוע את שלושתם במקשה אחת, שכן הדין אינו מאפשר קבלת פיצוי בשל אותה לשון הרע יותר מפעם אחת.

      מומלץ להסתייע בייעוץ מסודר לצורך מענה משלים לשאלותיך.

      בהצלחה!

      בברכה,

      לירן ינקוביץ, עו"ד
      מנהל פורום לשון הרע

      דבורנית 8ב, נס ציונה
      טל': 054-6917337 ; מייל: liranya1@gmail.com

      • תודה רבה רבה ותוספת קטנה...
        אפי ביטון | 24/06/2018 17:43

        אני רוצה לחדד שאלה קטנה בנוסף. האם באותה תביעה נגד שלושת המעוולים אוכל לבקש מכל אחד בנפרד 140 אלף שקל-משמע התביעה כולה תהיה בסך כולל של 420 אלף שקל???

        תודה רבה !!!!

      • החלטה עלצאחד משני המסלולים
        אפי ביטון | 24/06/2018 17:46

        בנוסף, לפי הבנתי אני צריכה לבחור מלכתחילה אחד משני המסלולים, הוכחת נזק או ללא הוכחת נזק. נזק נפשי מאד קשה לכמת...

        • מענה לשאלות הבהרה
          עו"ד לירן ינקוביץ | 24/06/2018 18:34

          אפי שלום,

          לשאלותייך:

          1.  יש לציין בתביעה כי המעוולים יחובו ביחד ו/או לחוד עד לסך של 142,000 ש"ח, שכן כאמור בתשובתי הקודמת לא תוכלי להיפרע יותר מפעם אחת עבור אותו פרסום.

          2.  כפי שציינתי, אין מניעה לתבוע מכוח שני המסלולים (עם וללא הוכחת נזק).

          יש לבחון היתכנות מסלולים אלו במקרה שלך, במסגרת ייעוץ פרונטלי מסודר ועיון במסמכים.

          בהצלחה!

          בברכה,

          לירן ינקוביץ, עו"ד
          מנהל פורום לשון הרע

          דבורנית 8ב, נס ציונה
          טל': 054-6917337 ; מייל: liranya1@gmail.com

          • חידוד השאלה
            אפי ביטון | 24/06/2018 19:59

            הקובלנה הפלילית היא לא בשל התלונה במשטרה אלא הקביעה העובדתית של המעוולים בין בני משפחה וחברים.
            שלושה מעוולים- כל אחד מהם השמיץ בהזדמנות נפרדת ולאנשים שונים-השאלה אם אוכל באותה תביעה לתבוע כל אחד בנפרד על סך 140 אלף שקל.
            או להפריד ולהגיש שלוש קובלנות?

            • מענה הבהרה להבהרה הנוספת
              עו"ד לירן ינקוביץ | 24/06/2018 20:24

              שלום רב,

              הואיל ואין בפניי כל מסמך הקשור לתיק שלך, לרבות הפרסומים הנטענים אין לי אלא לשוב על דבריי. מטעמי יעילות, ממליץ בחום על קבלת ייעוץ מסודר, ככל ואינך מיוצגת.

              בברכה,

              לירן ינקוביץ, עו"ד
              מנהל פורום לשון הרע

              דבורנית 8ב, נס ציונה
              טל': 054-6917337 ; מייל: liranya1@gmail.com