כיצד יש לחשב גמול עבודה בשעות נוספות

  • חישוב שעות נוספות
    גולן | 11/04/2018 16:40

    שלום רב,

    אודה לחידוד באשר לחישוב שעות נוספות לעובדים שעתיים וכמו כן, האם יש שינוי אם העובד הוא עובד גלובלי.

    לפי מה נקבעות שעות נוספות?
    האם המדידה הינה יומית? כל שעה מעבר ל 8.36 שע' ביום?
    האם המדידה הינה שבועית? כל שעה מעבר ל 42 שעות שבועיות?
    האם המדידה הינה חודשית? כל שעה מעבר ל 182 שעות?

     תודה מראש,גולן

    • כיצד יש לחשב גמול עבודה בשעות נוספות
      עו"ד אחוה פודים | 11/04/2018 19:58

      גולן שלום,

      תשלום גמול עבודה בשעות נוספות, נעשה הן על בסיס יומי (אחרי 8 או 8.3 תלוי בכמות ימי העבודה בשבוע 5 או 6) והן אחרי 43 שעות שבועיות.

      זאת אומרת עובד שעבד 6 ימים בשבוע 8 שעות בכל יום, ביום שישי הוא יקבל שכר רגיל רק עבור 3 שעות ואז שעתיים בשיעור 125% ו-3  השעות הנותרות ב150%.

      אין הוראה המתייחסת לגמול עבודה בשעות נוספות אחרי 186 שעות ומספר השעות הזה הוזכר בהקשר של שכר המינימום. מכל מקום אם תחשב 43 שעות בשבוע כפול מספר השבועות הממוצע לחודש  תגיע ל186 או לתוצאה קרובה לכך.

      בברכה,

      אחוה פודים, עו"ד
      מנהלת פורום דיני עבודה

      יפו 33, בית יואל, ירושלים
      טל: 02-6254646 ; מייל: achva.law@gmail.com

      • חישוב שעות נוספות
        גולן | 15/04/2018 12:38

        תודה על תשובתך.
        מה לגבי עובד שעובד יום שישי פעמיים בחודש? איך מחושבת המשרה שלו? לפי חמישה ימים או שישה ימים?
        בנוסף, כדוגמא להבין:
        אם עובד עבד נניח 10 שעות ביום מסויים ובסך הכל 44 שעות בשבוע, איך מתבצע החישוב? הרי אין כפל חישוב...
        לעזרתך אודה