צבירת ימי מחלה - האם היא מוגבלת?

  • ימי מחלה
    נטלי | 10/04/2018 22:12

    שלום, הייתי בחופש מחלה שבועים ובתלוש משכורת ראיתי שבעל הבית הכניס אותי למינוס שמונה ימי מחלה, הוא הסביר שלעובד מגיע רק 18 ימי מחלה בשנה וזה מה שהוא חייב לשלם ושלא אתייחס ל60 ימים שאני רואה בתלוש.

     יש לי עוד 60 ימי מחלה משנים קודמות במקום עבודה נוכחי

    השאלה שלי האם זה נכון מה שהוא אומר שמגיע לי רק 18 ימי מחלה בשנה וזה מה שהוא חייב לי ואני לא יכולה לנצל את ה60 יום שנותרו לי.כלומר אם אני לא יכולה לנצל את החופש המחלה שלי שצברתי  אז מתי כן משתמשים בימים האלו אם לא במחלה.למה בכלל זה מופיע בתלוש שלי אם זה לא מגיעה לי בכלל.

    תודה רבה, מחכה לתשובה.

    • צבירת ימי מחלה - האם היא מוגבלת?
      עו"ד אחוה פודים | 11/04/2018 20:42

      נטלי שלום,

      המעסיק שלך טועה!
      אכן בשנה צוברים 18 ימים (יום וחצי על כל חודש) אולם בכללי ניתן לצבור עד 90 ימים במצטבר
      לכן על המעסיק שלך להשיב לך את ימי המחלה שהעלים מתלוש השכר.

      בברכה,

      אחוה פודים, עו"ד
      מנהלת פורום דיני עבודה

      יפו 33, בית יואל, ירושלים
      טל: 02-6254646 ; מייל: achva.law@gmail.com