איך מנסחים תביעה קטנה?

  • פיצוי על חסימת חנייה לנכה
    ר. ל. | 11/01/2018 10:32

    משאית של חברת ע.ג. קירור נתקעה ברחוב נרקיס בירושלים (לא הצליחה לעבור עקב רוחבה) וחסמה למשך למעלה מ-20 דקות את הכניסה לחניית המרכז הפדגוגי של משרד החינוך אליו הייתי אמורה להגיע. למקום אף הוזמנה והגיעה משטרה (ברשותי תמונה המתעדת את הנושא).
    אני בעלת תו נכה ומוגבלות בניידות ועקב החסימה לא יכולתי לחנות בחניית המרכז. נאלצתי לחנות בקרבת מקום, אך כל המקומות הקרובים היו תפוסים, כך שחניתי באדום-לבן (באיזור פריקה וטעינה).
    כמובן שקיבלתי דוח, פניתי לעיריה וביקשתי לבטלו אך נעניתי בשלילה. פניתי לחברה שהמשאית בבעלותה בבקשה שיפצו אותי על סכום הדוח (250 ש"ח), אך הם טענו שהמשאית פרקה סחורה... והתעלמו ממחאתי על שקר גס זה. ברצוני לתבוע אותם בתביעות קטנות, כך שיוחזר לי סכום הקנס ששילמתי לעיריה (ולאור תשובתם הגסה גם על עגמת נפש). כיצד לעשות זאת וכיצד לנסח את תביעתי? תודה

    • איך מנסחים תביעה קטנה?
      ליאור חאיק, עו"ד | 11/01/2018 11:55

      שלום,

      אין באפשרות הפורום לתת ייעוץ כיצד ובאיזה אופן לנסח תביעה קטנה.

      כל מקרה לגופו ומצריך ייעוץ אישי בהתאם לנסיבות הספציפיות.

      ככל ויש צורך בסיוע נוסף, אני עומד לרשותך.

      בברכה,

      ליאור חאיק, עו"ד
      מנהל פורום צרכנות ופורום דיני חוזים

      לוי אשכול 31, רחובות
      טל': 052-5475475; מייל: haiklior@hotmail.com

    • דרישת פיצוי בשל קנס ששולם
      עופר בן אברהם | 11/01/2018 19:16

      מרגע ששילמת את הקנס, את נחשבת כמי שהודתה באשמה, הורשעה ונענשה על העבירה שעברה (ראי סעיף 229(ח) לחוק סדר הדין הפלילי [נוסח משולב]).
      על כן, לדעתי, אין שום בסיס חוקי והגיוני לדרישתך, שבעלי המשאית, שבשל רשלנות הנוהג בה נמנעה ממך חניה במקום שרצית, יפצו אותך על הקנס ששילמת בשל חניה אסורה במקום אחר. הקנס הזה אינו נזק שנגרם לך, שנבע באורח טבעי וישיר מעוולת הנתבע (ראי סעיף 76(1) לפקודת הנזיקין), אלא, כאמור, עונש על עבירה שעברת ביודעין ושהודית בה.
      הייתה לך אפשרות לחנות במקום אחר באופן חוקי ולתבוע פיצוי על האיחור להגיע למחוז חפצך.
      הייתה לך גם ברירה לבקש להישפט ולטעון במשפט, שנאלצת לעבור את אותה עבירה חניה. אבל את בחרת להודות באשמה מראש ולשאת בעונש, מן הסתם משום שסברת, שבית המשפט ידחה את טיעונייך (כפי שדחה אותם התובע), ואולי אף יטיל עלייך קנס גבוה יותר. אין לך עילה לדרוש מאיש פיצוי בשל כך.

      נ"ב: תג נָכֶה, ולא "תו נכה" (ראי סעיף 1(א) לחוק חניה לנָכִים).