מה עושים לאחר תום תקופת דמי הפגיעה?

  • לאחר דמי פגיעה
    אורי | 03/01/2018 00:44

    שלום רב,
    הנני מתקרב לסיום תקופת זכאות  מביטוח לאומי  בגין דמי פגיעה ...(אחרי צאונת עבודה שעברתי )סךך הכל 90 יום שזה  המקסימום שהם משלמים..  אם לאחר שהסתיימו ה90  יום שמשולמים על ידי הביטוח לאומי , עוד ניתן  לי מחלה מהרופא ויש לי  בצבירה אצל המעסיקה  20  ימי מחלה.. האם ניתן  להשתמש בהם ?? בתכלס זה מחלה שתמשיך בשל תאונת עבודה אבל זה מחלה ....יכול לנצל את זה אצל המעסיקה מהצבירה שיש לי? ואין קשר בין הימים הראשונים שהמעסיקה משלמת לביטוח לאומי בגין התאונה לימים שבצבירה שלי נכון ???היא טוענת  שלא  יכול להגיש לה לניצול את ימי המחלה כי אני בתאונת עבודה וזה תחום אחר.אבל זה נקרא ימי מחלה בטופס רופא וקיימים לי 20 ימים בצבירה אצללה ועברו 90 יום של ביטוח לאומי

    אודה לתשובה מדויקת

    תודה רבה מראש

    • מה עושים לאחר תום תקופת דמי הפגיעה?
      עו"ד אפרים דה-האס | 04/01/2018 11:36

      שלום רב,
      לאחר שהאירוע אושר כתאונת עבודה/מחלת מקצוע, ניתן להגיש תביעה לקביעת נכות מעבודה.
      ככל שעקב האירוע המאושר העובד לא יכול לחזור לעבודתו אף לאחר 90 הימים שבגינם משתלמים דמי פגיעה, תיקבע נכות בהתאם והעובד יהיה זכאי לגמלה בהתאם לשיעור הנכות שתיקבע.
      עקרונית איני רואה מניעה להשתמש בימי מחלה בינתיים, אולם אם וכאשר תאושר הקצבה רטרואקטיבית, יהיה כנראה צורך להחזיר את התגמול שהתקבל עבור ימי המחלה למעסיק. זאת על-מנת למנוע מצב בו קיבלת פעמיים תשלום עבור אותו יום היעדרות.

      בברכה,

      אפרים דה-האס, עו"ד
      מנהל פורום ביטוח לאומי

      בני חשמונאי 7, עטרת
      טל': 054-4581940; מייל:et@dh-law.co.il