כיצד משלמים נסיעות?

  • נסיעות
    רעות | 21/11/2017 13:53

    שלום,
    אני גרה ברעננה ועבדתי במקום עבודה חודש וחצי בתל אביב
    העניין הוא שלא מוכנים לשלם לי נסיעות לפי מה שמגיע לי
    חודש ראשון עבדתי 15 יום- שולם לי 15.20 רק הלוך כי לטעתם לשלם לי גם חזור זה יוצא מעל 30 שח וזה מעבר למה שהחוק מאפשר. ביקשתי שישלמו לי חופשי חודשי וטוענים שלא מגיע כי רק מעל 18 ימים אני זכאית לחופשי חודשי (243 שח). ביקשתי שישלמו לי אם כך את המקסימום ליום ולא ענו לי על זה. מה ניתן לעשות בנידון? האם ניתן לתבוע אותם? לא שולם לי נסיעות כמו שצריך וזה מרגיז מאוד. הם טוענים שזו הייתה אחריות שלי לעדכן אותם בנוגע לנסיעות. שהחופשי חודשי שלי הוא חריג ואני צריכה לעדכן מראש. במקום עבודה אחר בתל אביב לא עשו לי שום בעיות בנידון ושילמו לי חופשי חודשי כחוק.

    • כיצד משלמים נסיעות?
      עו"ד צילה ניהוז | 23/11/2017 09:23

      רעות שלום,
      תשלום נסיעות מחושב לפי עלות כרטיסיה לנסיעות הדרושות (ועד לתעריף של 22.60 ש"ח ליום) או לפי עלות כרטיס חודשי-חופשי, הזול מביניהם.

      לפי מה שאת מתארת, נראה שהמעסיק צריך לשלם לך את המקסימום ליום (22.60), כי זה התעריף הזול ביותר.

      ממליצה לדבר שוב עם המעסיק. אם לא יעזור, תוכלי לשקול עלות-תועלת לתביעה.

      בהצלחה.

      בברכה,

      צילה ניהוז, עו"ד
      מנהלת פורום דיני עבודה

      שמעון בן חמו 35/5, ירושלים
      טל': 073-7319465; מייל: tzila.n@gmail.com