ס' 14

  • התפטרות ופיצויים ללא סעיף 14
    אייל | 08/11/2017 17:53

    שלום,

    עבדתי בחברה כשנתיים ללא סעיף 14 ולאחר מכן החברה נקנתה על ידי חברה אחרת ולאחר כשנה של עבודה באותם תנאים חתמתי על חוזה חדש עם סעיף 14.
    לאחרונה התפטרתי מעבודתי.
    שאלתי היא האם אני זכאי לפיצויים כלשהם עבור התקופה בה עבדתי ללא סעיף 14?
    ברצוני לציין שעובד אחר שהיה בתנאים דומים והתפטר קיבל פיצויים על התקופה ההיא.

    תודה מראש

    • ס' 14
      עו"ד רענן קריב | 12/11/2017 12:58

      אם התפטרת שלא עקב סיבה המזכה בפיצויי פיטורים על פי החוק, אתה זכאי לשחרור הכספים בביטוח הפנסיוני כולל חלק הפיצויים. ללא השלמה.

      • הבהרה נוספת
        אייל | 20/11/2017 08:42

        תודה על התשובה. לגבי התקופה בה הייתי חתום על סעיף 14 אז הבנתי שאני זכאי לכספים.
        השאלה היא האם אני זכאי לפיצויים כלשהם על התקופה שלפני החתימה שלי על סעיף 14.
        בחוזה המקורי שלי (ללא סעיף 14) כתוב: "בכל מקרה של הפסקת עבודה נשלם לך פיצויי פיטורין כחוק".
        זה האזכור היחידי לנושא הפסקת העבודה. אין שם פירוט של הסיבה להפסקה (התפטרות/פיטורים). האם זה משפר את מצבי שכן רשום "בכל מקרה" ?

        • התפטרות ופיצויים
          עו"ד רענן קריב | 21/11/2017 17:03

          הניסוח קצת פתלתל, כי כתוב "פיצויי פיטורים כחוק", ובהתפטרות שלא עקב אחת הסיבות המפורטות בחוק אין זכאות לפיצויי פיטורים. עם זאת, "כל מקרה" אומר כל התפטרות, מכל סיבה. המילה "כחוק" מתייחסת כנראה לחישוב הפיצויים, היינו, משכורת אחרונה כפול שנות העבודה, כשהחלק המופקד בביטוח הפנסיוני הוא חלק מסכום זה ואת השאר יש להשלים בתשלום.

          • הבהרה לגבי גובה ההשלמה
            אייל | 21/11/2017 17:13

            ראשית, תודה רבה על התגובות המהירות והענייניות.

            כתבת "כשהחלק המופקד בביטוח הפנסיוני הוא חלק מזה".
            עדיין לא ברור לי מה סכום ההשלמה:
            1. השכר שלי בעת חתימה על החוזה החדש (עם סעיף 14) כפול מספר השנים שעבדתי עד החתימה על החוזה החדש.
            2. השכר האחרון שלי כפול מספר השנים שעבדתי עד החתימה על החוזה החדש.
            3. השכר האחרון שלי כפול מספר השנים שעבדתי עד היום פחות מה שהופרש.

            תודה מראש

            • הבהרה לגבי גובה ההשלמה
              אייל | 27/11/2017 13:48

              שאלה אחרונה לגבי סכום ההשלמה - ראה התכתובת הקודמת.
              תודה רבה