ממתי צריך לבצע הפרשה לפנסיה?

  • תשלום לפנסיה
    עדנה | 14/09/2017 22:52

    שלום
    עבדתי כחצי שנה בחברה מסוימת (עובדת פשוטה), לאחר כחצי שנה התפטרתי, שלחתי מכתב במייל. עברו מאז כחודשיים ורק עכשיו (לאחר שלחצתי ) נשלח אליי במייל טופס 161.
    התקשרתי לחברת הביטוח והבנתי שמגיע לי סכום של כ200 שקלים. כששאלתי למה מעט כל כך,נאמר לי שרק בחודש הראשון לעבודתי הופקד עבורי כסף.
    האם זה תקין? האם זה חוקי?

    • ממתי צריך לבצע הפרשה לפנסיה?
      עו"ד לילך אקרמן | 17/09/2017 11:26

      שלום רב
      ראשית יש לבדוק האם יש הסכם קיבוצי או צו הרחבה ספציפי שקובע חובת הפרשה מהיום הראשון. ככל ואין אז יש לבדוק אם הייתה לך קופה קודמת או לא. באם הייתה קופה קודמת יש להפקיד לאחר 3 חודשים רטרואקטיבית מהיום הראשון ובאם אין כזו אז לאחר חצי שנה יש להתחיל את ההפרשות. כאשר גובה ההפרשות תלוי בגובה השכר שהיה לך. על פניו אכן נראה לא תקין.

      בברכה,

      לילך אקרמן, עו"ד

      מנהלת פורום דיני עבודה

      העמק 52, כפר יונה
      טל': 8833030 -077; מייל: lilachakerman@netvision.net.il