אין עילת ביטול. לשוטר יש שיקול דעת שונה משלך

  • תקנה 71 (1)
    ש | 20/08/2017 09:33

    שלום עצרתי את הרכב לדקה על מדרכה הצבועה באדום לבן כאשר 2 גלגלים על המדרכה כך שלא אפריע לתנוע , העצירה הייתה ל2-3 דקות , שוטר שעבר במקום נתן לי דו"ח לפי תקנה 71 (1ׂׂ) כאשר הטענה שהייתה הפרעה לתנועה למרות שבפועל התנועה זרמה כרגיל. האם יש עילה לביטול הדו"ח ?

    • אין עילת ביטול. לשוטר יש שיקול דעת שונה משלך
      אבי | 20/08/2017 09:43

      הוא עבר הכשרה והבסיס המקצועי שלו להערכת ההפרעה שונה מהתחושות וההרגשה שלך

      אסור לעמוד על אדום לבן.
      הגדרת התקנה היא "..שיש בו כדי להפריע או לעכב את התנועה"
       אולי לא הפרעת אבל עכבת

    • הפרעה/עיכוב תנועה
      יעקבי | 20/08/2017 20:55

      שלום ש'
      שאלה: האם נכחת ברכב באותה עת? האם מנוע הרכב פעל?
      אם כן, חסד עשה עימך השוטר.
      למעשה ביצעת שתי עבירות.
      א. חניה/עצירה על המדרכה במקום שלא הותר.
      ב. חניה/עצירה לצד אבני שפה אדום-לבן.
      נקנסת ב- 250 ש"ח ללא חיוב בנקודות.
      אם נכחת ברכב באותו מעמד, הקנס היה צריך להיות 500 ש"ח וחיוב ב- 4 נקודות..
      צא וחשוב אם יש לך עילה לבקש ביטול!