עשיית ביטוח ללא הסכמה

  • ביטוח ריסק במסגרת חוזה ביטוח מנהלים
    שרית | 16/08/2017 13:14

    בב 2008 חתמתי על חוזה ביטוח מנהלים שבדיעבד אני מגלה שכלל גם ביטוח חיים (ריסק). בפועל, איני יודעת מה קרה (האם לא מומש או שבוטל על ידי) אבל לא נגבו ממני כספים עבור ביטוח הריסק, ולאורך השנים הוצע לי שוב ושוב ע"י סוכנים שונים להוסיף ביטוח ריסק וסירבתי בכל תוקף (ובוודאי שלא חשדתי שאני מבוטחת). בפועל, בשנת 2016 התחילה חברת הביטוח לגבות כספים עבור ריסק. אני דרשתי לקבל כספים אלו חזרה משום שתמיד סירבתי ולא הייתי מודעת לכך שאני מבוטחת דרכם בריסק - הם טוענים שחתמתי על כך בהצטרפות ושלא יחזירו כספים אלו. מי צודק? אציין כי לאורך השנים - חוזה ביטוח המנהלים התעדכן מספר פעמים, ובחוזה המעודכן אין איזכור לביטוח הריסק. בעדכון האחרון שביצעתי בינואר 2017 - זו הפעם הראשונה שאני רואה איזכור לביטוח ריסק, ומכאן שבדקתי וראיתי גביה החל מ 2016. האם חברת הביטוח יכולה לממש ולגבות שנים רבות קדימה? אני בטוחה כי אם חלילה היה קורה משהו - הם לא היו משלמים ובוודאי שיורשיי לא היו יודעים כי אני מבוטחת משום שזה לא מצויים בחוזה העדכני, אלא רק בטופס ההצטרפות. ביטוח הריסק הוא עד ליתרה הצבורה, אליה אני צפויה להגיע במהלך 2017-2018 - ולכן הגביה שלהם מקוממת אף יותר - שכן הם התחילו לגבות כספים רק כשכמעט הגעתי לקרן ולמעשה ההשלמה שלהם מזערית במקרה וחלילה קורה משהו.  אשמח לחוות דעתכם.

    • עשיית ביטוח ללא הסכמה
      ליאור חאיק, עו"ד | 18/08/2017 20:59

      היי שרית,

      צריך לבדוק על מה חתמת והאם אישרת את עריכת הביטוח.

      על פניו ההתנהלות של החברה נשמעת תמוהה. צריך לבדוק את העניין.

      אם נגבו כספים שלא כדין ובניגוד להסכמתך, אפשר להגיש תביעה לפיצוי ללא הוכחת נזק עד סכום של 10,000 ש"ח, וזאת בנוסף להשבה.

      ככל ויש צורך בסיוע נוסף, אני עומד לרשותך.

      בברכה,

      ליאור חאיק, עו"ד
      מנהל פורום צרכנות ופורום דיני חוזים

      לוי אשכול 31, רחובות
      טל': 052-5475475; מייל: haiklior@hotmail.com