מה הדין לגבי עובד שלא מגיע לעבודה עקב מחלה, אך לא מציג אישור רפואי?

  • היעדרות ללא אישור רפואי
    נטע | 18/08/2017 10:32

    שלום. מה הדין לגבי עובד שלא מגיע לעבודה עקב מחלה אך לא מציג אישור? האם צריך לאפשר זאת לעובדים? מה ניתן לעשות בעניין? מדובר בעובד שעתי. אודה לאסמכתאות

    • מה הדין לגבי עובד שלא מגיע לעבודה עקב מחלה, אך לא מציג אישור רפואי?
      עו"ד לילך אקרמן | 19/08/2017 23:05

      עו"ד לילך אקרמן, מנהלת פורום דיני עבודה, משיבה:

      שלום רב,
      יש לבחון בהסכם ההעסקה ובנהלים החלים על המקום העבודה מה הוגדר והאם יש חובה להציג אישור רפואי.

      זכות המעסיק לדרוש לקבל אישור ובמידת הצורך זכותו של המעסיק גם לדרוש שהעובד יעמוד לבדיקת רופא מטעם המעסיק אבל ככל ואין נוהל המחייב הצגת אישור יש לאשר לעובדים את ימי המחלה.

      אבהיר כי להבדיל מהיעדרות העובד עליה כאמור לא מחויב העובד להביא אישור אלא רק להודיע למעסיק התקנות קובעות כי אם העובד מבקש תשלום דמי מחלה עליו להציג אישור רפואי ובו הפרטים המצוינים בתקנות דמי מחלה נהלים לתשלום דמי מחלה הקובעות את כל התנאים הנל.

      בברכה,

      לילך אקרמן, עו"ד

      מנהלת פורום דיני עבודה

      העמק 52, כפר יונה
      טל': 8833030 -077; מייל: lilachakerman@netvision.net.il

      • שאלה אחרונה.. בתודה
        נטע | 19/08/2017 23:42

        מה הכוונה לאשר? כימי מחלה ללא תשלום? ובמקרה של עובד בשכר חודשי?