התפטרות עקב אי תשלום זכויות סוציאליות

  • פיצוי פיטורים בגין התפטרות
    א.א.פ | 28/06/2017 09:30

    שלום אני עובד במשרד שנתיים לאחר שנה הגעתי למעסיק ושאלתי מה לגבי פנסיה ורק אז הוא " נזכר" לשלם לי רק לאחר "שהזכרתי" לוכמו כן הוא לא משלם לי נסיעות ע"פ חוק האם אני זכאי לפי סעיף 11 (א) לפיצוי פיטורים אם אני מתפטר? האם יש חובה על המעסיק לדעת את זכויותי בעצמו (נסיעות פנסיה וכו) אני מתפטר רק כי המעסיק לא עובד איתי "בתום לב".

    • התפטרות עקב אי תשלום זכויות סוציאליות
      עו"ד צילה ניהוז | 28/06/2017 12:41

      שלום,
      אי תשלום זכויות סוציאליות הוכר בפסיקה כהרעת תנאים מוחשית שתזכה בפיצויים.
      יחד עם זאת, בכדי לקבל את פיצויי הפיטורים במקרה של התפטרות מחמת הרעת תנאים, עליך להתריע בכתב בפני המעסיק, בהזדמנות הראשונה, שאם הוא לא ישלם את זכויותיך הסוציאליות אתה תתפטר בדין מפוטר.

      לרשותך בכל שאלה נוספת,

      בברכה,

      צילה ניהוז, עו"ד
      מנהלת פורום דיני עבודה

      שמעון בן חמו 35/5, ירושלים
      טל': 073-7319465; מייל: tzila.n@gmail.com