שינוי בשעות העבודה

  • שינוי בשעות העבודה
    סיון אטיאס | 03/04/2017 01:37

    התקבלתי לעבודה בבית מלון לפני 5 שנים. לא נחתם לי חוזה העסקה.. היו דברים שנסגרו בעל פה מול המעסיק שעות עבודה ימי עבודה בשבוע שכר וכו.. לאחרונה הוחלפה ההנהלה והם החליטו שאין יותר הסכמים בעל פה ועל כן אני חייבת לעבוד 6 ימים בשבוע במקום 5 ימים.. וישנה אפשרות שהם יפטרו אותי בגלל שאני לא מקבלת את התנאים החדשים.. האם זה חוקי או שנחשב הרעת תנאים?

    • שינוי בשעות העבודה
      עו"ד עדי אורן-פריאנטי | 03/04/2017 09:43

      סיון בוקר טוב, את בהחלט לא חייבת לקבל את השינוי בתנאי העסקתך והתוצאה של התפטרות בדין מפוטרת או פיטורין היא היינו הך. רק קחי בחשבון כי, ע"מ להתפטר בדין מפוטרת עליך לתת התראה למעסיק בכתב - בהתראה עליך לבקש ממנו לתקן את ההפרה אחרי שהיא כבר קרתה בפועל ורק אם הוא לא עשה כן ולא תיקן תוכלי להתפטר תוך מתן הודעה מוקדמת. בהצלחה
      בברכה,

      עדי אורן פריאנטי, עו"ד
      מנהלת פורום דיני עבודה

      שדרות ירושלים 18, אשדוד.
      טל': 08-8671200; מייל: lawadio@gmail.com

      • חפיפה למחליפי בתפקיד
        סיון אטיאס | 04/04/2017 23:27

        תודה רבה על התשובה.. יש לי שאלה נוספת במידה ויפטרו אותי האם אני יכולה לבחור שלא להעביר חפיפה למי שמחליף אותי בתפקידי.. האם יש חוק כזה שמחייב להעביר חפיפה או שזה שיקול שלי בלבד? והאם סירוב לא יוכל לפגוע בי באיזושהי צורה. תודה