את מי תובעים אחרי תאונה- נזקי גוף ורכוש?

  • תביעת ביטוח חובה במקרה של תאונה בין 2 רכבים
    צחי | 12/12/2016 00:25

    שלום,

    נהגתי ברכב שנפגע מרכב אחר בתאונת חזית-חזית.

    למיטב הבנתי, אני יכול לתבוע את ביטוח החובה שלי בגין נזק, צער, הוצאות ריפוי וכו'.

    השאלה שלי (לידיעה) היא: במקרה שהנהג השני אשם בתאונה, כאשר אני תובע את ביטוח החובה שלי והם משלמים לי פיצוי כזה או אחר, האם לאחמ"כ הם פונים לחברת ביטוח החובה של הנהג הפוגע, או לנהג הפוגע עצמו, ותובעים ממנו בחזרה את מה שהם שילמו לי?

    או שההתדיינות בביטוח חובה תמיד מסתיימת בין המבוטח לחברת הביטוח, בלי מעורבים נוספים/תביעות נגררות?

    תודה.

    • את מי תובעים אחרי תאונה- נזקי גוף ורכוש?
      עו"ד ליטל שוורץ | 12/12/2016 12:09

      צחי שלום,

      לגבי תביעה בגין נזקי גוף (הפסדי השתכרות, הוצאות רפואיות, הוצאות עבור עזרת הזולת וכאב סבל) עלייך לפנות לחברת הביטוח שלך. אני ממליצה לך להעזר בעו"ד על מנת לקבל את הפיצוי המירבי.

      לגבי תביעה בגין נזקי רכוש- ככל שאתה תובע את חברת הביטוח שלך, חברת הביטוח תהיה זכאית לפנות בתביעת שיבוב לנהג האשם בתאונה ולחברת הביטוח שלו על מנת לקבל את החזר הפיצוי ששילמה לך. בדר"כ חברת הביטוח פונה בתביעה כזאת. זה תלוי בסכום הפיצוי ששולם, מי אשם בתאונה וכו'.

      בהצלחה והרבה בריאות.

      בברכה,

      ליטל שוורץ, עו"ד
      מנהלת פורום תאונות דרכים

      הברזל 34, ת"א
      טל': 052-3772232; מייל: lital@smb-law.co.il