האם יסוד הפרסום מתקיים

  • קללות וגידופים בטלפון
    גלית | 27/11/2016 15:36

    שלום רב,
    יש לי שאלה,
    חייגתי למסעדה שהורידה את הכשרות על כך שלא ידעתי על הורדת הכשרות והתקשרתי לכעוס על הפרסום הלקוי של הורדת הכשרות.
    מי שענה לי מהמסעדה במהלך השיחה השאיר את הטלפון פתוח ושם אותו בצד...
    חייגתי ממכשיר אחר וענו לי והתלוננתי, התווכחנו הרבה והוא טען שפרסם כמו שצריך וזו בעיה שלי שלא נחשפתי לזה.
    יש לציין, אני לקוחה קבועה של המקום ומכירה אותו מאז ומתמיד ככשר.
    בקיצור סיימנו את השיחה ומכייון שהשיחה הראשונה ששמו בצד את הטלפון לא נותקה, שמעתי את הקללות שקוללתי בתום נשיחה, הכל מוקלט. המון קללות וגידופים מכל הסוגים, גם אמירה של:" אם הייתה כאן הייתי נותן לה סטירה" ועוד קללות נוספות.
    שאלתי, האם זה נקרא לשון הרע ויש כאן עילה לתביעה?

    • האם יסוד הפרסום מתקיים
      עו"ד בן קרפל | 29/11/2016 16:12

      גלית שלום רב,

      סע' 2 לחוק איסור לשון הרע קובע שפרסום לצורך תביעת לשון הרע יתקיים כאשר הדברים מגיעים לאדם אחד זולת האדם הנפגע.

      במקרה שאת מתארת יסוד הפרסום מתקיים , בכדי שניתן יהיה לומר האם יש בסיס להגשת תביעה צריך לשמוע בדיוק את ההקלטות ואת הדברים שנאמרו .

      מקווה שהייתי לעזר,

      בברכה,

      בן קרפל, עו"ד
      מנהל פורום לשון הרע

      האשל 2, פארק העסקים קיסריה
      טלפון: 072-2221780; מייל: benkarpel@gmail.com