תאונת דרכים במהלך נסיעה על שוליים

  • תאונת בין רכב לקטנוע
    שימי לוי | 24/11/2016 10:35

    בנסיעה בכביש 471 לכיוון תל אביב (מול משטרת מסובים)
    נסעתי בקטנוע על השול הימני של הנתיב היות והיה עומס בכביש (בשעה 07:40) בבוקר.
    נהגת שנסעה בנתיב הימני סטתה ימינה בטענה שרצתה לפנות למשתלה.
    כתוצאה מהסטייה פגעה הנהגת בקטנוע.
    נגרם נזק לקטנוע וגם פגיעה גופנית.
    חברת הביטוח מסרבת לשלם את הנזק היות ולטענתה "עקפתי" מימין. ככל הידוע לי יש הסכמה מלאה מצד משטרת ישראל לקטנוע לנסוע בשול הימני כל עוד הכביש עמוס.

    • תאונת דרכים במהלך נסיעה על שוליים
      עו"ד ערן אלזם | 27/11/2016 17:22

      שימי לוי שלום,

      ראשית יש לעשות הפרדה בין תביעת הפיצויים בגין נזקי הגוף לבין נזקי הרכוש שנגרמו.

      בגין נזקי הגוף הנך זכאי לקבל פיצוי מחברת הביטוח אשר בטחה את הקטנוע עליו רכבת בפוליסת ביטוח חובה, זאת ללא כל קשר לשאלה האם אתה אחראי לקרות התאונה או לא.

      בגין נזקי הרכוש הפרוצדורה שונה מעט ואכן נדרש לבחון את אחריות הנהגת לקרות התאונה על-מנת שתוכל לקבל פיצוי עבור נזקי הרכוש שנגרמו לך.

      על אף שיש צורך בייעוץ פרטני הכולל את מלוא פרטי התאונה, אוכל לציין כי העובדה שמשטרת ישראל אינה אוכפת נסיעה בשולי הדרך, אינה הופכת את הנסיעה לחוקית. יחד עם זאת, העובדה כי נסעת בשוליים אינה מאפשרת לנהג הרכב לסטות למסלול נסיעתך.

      כפי שציינתי, היות ותביעתך נדחת, רצוי לפנות עם מלוא פרטי המקרה לקבלת ייעוץ פרטני מעורך דין העוסק בתחום תאונות-הדרכים.

      בהצלחה.

      בברכה,

      ערן אלזם, עו"ד
      מנהל פורום תאונות דרכים

      מגדל ב.ס.ר 3, רח' כנרת 5, בני ברק
      טל': 03-5230007; מייל: elzamlaw@gmail.com