תמונה אחת שווה אלף מילים.

  • האם מותר לצבוע אבני שפה של חניון באדום לבן?
    אבי | 29/09/2016 01:20

    יש חניון ליד הבית.  בחניון אין כמעט תנועה של הולכי רגל.

    החניון נמצא במפלס הכביש.

    החניון ממוקם בין שני כבישים חד סיטריים שמהווים שדרה.

    הכביש ים מרוחקים קצת מהחניון , והחניון לא צמוד לכביש שהוא.  יש נתיב מעבר לחניון מהכביש , נתיב כניסה ונתיב יציאה.

    צמוד לשפת החניון יש כעין מדרכה אשר שם כביכול אמורים ללכת הולכי רגל אך המדרכה הזאת היא ריקה מאדם בדרך כלל ויכול שיהיה שם מדשאה.

    יש ל-2 הכבישים מדרכות לצד הכביש שבהם עוברים הולכי רגל ובמידרכות אלו יש תנועה של אנשים.

    אני שואל 2 שאלות:

    1. האם הכעין מדרכה זה מדרכה לפי החוק? כי ידוע לי שמדרכה היא לצד כביש וזה לא כביש אלא חניון.

    האם שפת הכעין מדרכה שצבוע באדום לבן הוא  נצבע באדום לבן לפי חוק? למרות שאין צורך לצבוע באדום לבן , מהסיבה שאין שם תנועה רבה .

    אשמח לקבל תשובה.

    • תמונה אחת שווה אלף מילים.
      יעקבי | 29/09/2016 12:41

      • הנה תמונה
        אבי | 29/09/2016 13:24

        הנה התמונה של  חלק מהחניון. רואים את שני הכבישים של השדרה . את החניון  עם מכוניות חונות... ואת הפס אדום לבן וכעין המדרכה.

      • קובץ מצורף הנה תמונה
        אבי | 29/09/2016 13:25

        הנה התמונה של  חלק מהחניון. רואים את שני הכבישים של השדרה . את החניון  עם מכוניות חונות... ואת הפס אדום לבן וכעין המדרכה.

        • לפי מה שהבנתי ככוונת לשדרה עם העצים הגדולים
          חיים | 29/09/2016 13:43

          אם כן, אסורה חניה שם למרות הגובה הנמוך של השדרה משום שיש קו הפרדה רצוף על הכביש שאסור לחצותו לכן אסורה החניה שם, כל תמרורי האדום לבן שבתמונה מסומנים כדין

          • קובץ מצורף אין פס הפרד ... אני מדבר על החניון
            אבי | 29/09/2016 14:45

            עכשיו מה שמקרוב זה הכביש  הדרומי . מה שמרחוק זה הכביש מצד צפון .... מה שבאמצע זה החניון עם האדום לבן בחניון.

            על הכבישים עצמם אין אדום לבן.

            • סימון האדום לבן הינו תקני וסומן דכי למנוע חנית רכב
              חיים | 29/09/2016 15:10

              במקום ובכך לאפשר חניית רכב מצד ימין היכן שנמצא תמרור 819 - קווי תחום חניה, כל סימוני התימרור במקום בוצעו כדין, אין כל חשיבות לעומס תנועה במקום