האם סימון שגוי על גבי האריזה מקנה עילת להגשת תביעה

  • הטעייה של רכיב במוצר
    שני | 04/09/2016 14:31

    קניתי מוצר כשרשום על האריזה באופן בולט "בריא יותר- ללא מונוסודיום", בהתחשב בעובדה שאני רגישה למונוסודיום גלוטמט. לאחר שימוש במוצר והרגשה לא טובה, בדקתי את הרכיבים ונדהמתי לגלות שביניהם נמצא מונוסודיום גלוטמט בכבודו ובעצמו.האם זו עילה לתביעה ייצוגית? (חשוב לי לציין, שלאחר זמן בדקתי את המוצר שנית ולא היה נכתב "בריא יותר..")
    לא הייתי בחיים קונה מוצר אילו ידעתי מראש שמכיל רכיב זה
    האם זו עילה מספקת לתביעה ייצוגית?

    • האם סימון שגוי על גבי האריזה מקנה עילת להגשת תביעה
      עו"ד עמירם טפירו | 06/09/2016 10:23

      שני,

      על פניו נדמה שקיימת לך עילה להגשת תביעה ייצוגית (תוך בדיקה האם מדובר במוצר שנמכר בהיקפים המצדיקים תביעה שכזו).

      בברכה,

      עמירם טפירו, עו"ד
      מנהל פורום תביעות ייצוגיות

      מרכז עזריאלי 1 (בניין עגול), תל אביב
      טל': 03-5243223; מייל: amiram@gt-law.co.il

      • הטעיה של רכיב במוצר
        שני | 06/09/2016 10:49

        בהמשך לתשובתך, כיצד ניתן לבדוק את היקף מכירות המוצר עם טעות זו? המקרה קרה לפני כחודשיים וחצי, ולא מזמן בדקתי את המוצר שוב והאריזה שונתה.
        האם עדיין אוכל לתבוע על המקרה שלי?

        • כיצד בודקים היקף מכירות?
          עו"ד עמירם טפירו | 13/09/2016 12:57

          שני,

          יש מספר שיטות - הדרך הטובה היא באמצעות חברות שבודקות נתונים כאלו (סטורנקס וכד') מדובר בבדיקה יחסית יקרה.

          בברכה,

          עמירם טפירו, עו"ד
          מנהל פורום תביעות ייצוגיות

          מרכז עזריאלי 1 (בניין עגול), תל אביב
          טל': 03-5243223; מייל: amiram@gt-law.co.il