בדיקת תיק הוצאה לפועל

  • צו עיכוב יציאה מהארץ וצו מאסר
    אלעד חממי | 26/08/2016 21:45

    שלום רב.
    אני שואל בשם חבר שאיתו סגרתי חופשה בהולנד בתאריך ה 8/9/2016.

    לבחור יש חוב עבר (3 שנים בערך) בעקבות גירושין מבת זוגתו.
    החוב עבר לבית המשפט אך עדין לא ניתן פסק דין בעניין.

    אותו בחור הבין שהוצל"פ הגישו נגדו צו עיכוב יציאה מהארץ והחל לפעול לביטולו. לפני כחודש.

    אתמול התקשרנו למשטרת הגבולות ונאמר לנו שאין לו שום עיכוב יציאה מהארץ.
    מיד לאחר מכן התקשרנו להוצל"פ בכדי לוודא את העניין ושם נאמר לנו שאכן יש צו עיכוב יציאה מהארץ.

    באותו היום נכנסו באינטרנט לתיק המזונות שלו באתר של הוצל"פ וגילינו שגרושתו הגישה בקשה לביצוע צו מאסר כנגדו בתאריך ה 11/8.

    זאת תוך כדי שהוא בתהליכים לביטול והסדר החובות מולה (שניהם מגישים את הבקשות אל אותו הרשם).

    לא התקבל מכתב בדואר המודיע על צו המאסר למרות שבאתר רואים שהוא אושר.

    כאשר התקשרנו שוב להוצל"פ הם אמרו שיש רק צו עיכוב יציאה מהארץ ולא הוזכר שום צו מאסר.

    אנו כבר מבולבלים ולא יודעים מה כן יש ומה אין.
    לצערנו מעטים גם המקומות שבהם ניתן לקבל תשובה עינינית בנושא.

    אשמח אם תוכלו להאיר את עייני ולהסביר לי היכן אנו עומדים בתהליך.

    כזכור משטרת הגבולות טוענים שאין כלום.
    הוצל"פ טוענים בטלפון שיש צו עיכוב יציאה מהארץ.
    באתר האינטרנט מופיע רק צו מאסר ולא צו עיכוב יציאה מהארץ.

    במידה ולא יאסר עד לתאריך הטיסה, האם יוכל לצאת מהארץ ללא בעיות או שיעצר במשטרת הגבולות?
    איך וכיצד אנו יכולים לברר מה באמת הוצא כנגדו וכיצד עלינו לפעול בכדי לבטל זאת בהקדם האפשרי?

    בתודה מראש.

    • בדיקת תיק הוצאה לפועל
      עו"ד ענבל שטרן-טל | 28/08/2016 15:25

      אלעד שלום,

      יכול וצו עיכוב יציאת החייב מהארץ עדיין איננו מעודכן במשטרת הגבולות. יש לבדוק כל יום במשטרת הגבולות, לרבות כמה שעות לפני הטיסה, למניעת עגמת נפש.

      צו המאסר יכול ולא קיבלתם אותו כי נשלח באיחור ו/או לא נשלח כלל ו/או נשלח וטרם הגיע לכתובתכם המעודכנת בתיק. ממליצה לגשת פיזית ללשכת הוצל"פ הקרובה לביתכם ולקבל רשימת כל ההגבלות בתיק.

      ממליצה לבדוק כאמור במטרת הגבולות ולהסתייע בעורך דין כבר עכשיו, להגיש בשמכם בקשות להוצאה לפועל.
      אם החוב לא גבוה מאוד, ויש ביכולתכם להמציא לתיק ערבות בנקאית לכל הסכום, בכפוף לביטול כל ההליכים ועיכוב הליכים, גם זו דרך להתמודד עם ההליכים המבצעיים בהוצאה לפועל ולהשהות את התשלום עד לאחר בירור התיק.

      בהצלחה!
      בברכה,

      ענבל שטרן טל, עו"ד
      מנהלת פורום הוצאה לפועל

      החיטה 17/2, זכרון יעקב
      טל': 04-8328587; מייל: inbaltallaw@gmail.com