ייצוגית בגין שילוט לא נכון?

  • תביעה נגד עיריה
    יל | 21/08/2016 10:52

    קיבלתי דוח מעיריה על חניה במדרכה, יחד עם עוד כמה אנשים. מדובר במקום חניה שנמצא מעבר למדרכה ואינו חוסם כלל את המדרכה, ואף אותה עיריה הציבה בצדדיו עמודים נמוכים המהווים בדרך כלל הפרדה בין חניה למדרכה. אין שום  שילוט או תמרור במקום המורה על איסור חניה שם, והעילה היחידה לדו"ח היא חניה על מדרכה, כשבפועל החניה היא מעבר למדרכה במקום הנראה לכל עין כמקום חניה.
    במקום חונים עשרות מכוניות מידי יום ולילה. והעיריה שולחת פקח מידי מספר שבועות לתת דוחות (לא מדובר במקום מרכזי).
    צילמתי את המקום ויש לי גם עדויות משכנים בבנין הסמוך על כך שהעיריה עצמה הציבה שם את העמודים המסמנים חניה.
    אני מאמין שבמשפט אישי אזכה. אך לדעתי ניתן להפוך את זה לתביעה יצוגית בכדי למנוע עול מנהגים שחנו ושחונים שם בתמימות בלי לדעת שהדבר אסור.
     מה דעתכם?

    • ייצוגית בגין שילוט לא נכון?
      עו"ד עמירם טפירו | 30/08/2016 17:52

      שלום וברכה,

      בהנחה שאין מדובר במדיניות שיטתית בכל העיר - אלא בסוגייה לגבי מיקום ספיציפי הרי שלעניות דעתי אין מקום לתובענה ייצוגית בעניין.

      בברכה,

      עמירם טפירו, עו"ד
      מנהל פורום תביעות ייצוגיות

      מרכז עזריאלי 1 (בניין עגול), תל אביב
      טל': 03-5243223; מייל: amiram@gt-law.co.il