משרד התמ"ת

  • משרד התמ"ת
    בת חן אזולאי | 14/08/2016 11:25

    שלום רב, רציתי לשאול בנוגע לסוגייה מסוימת האם היא ראויה להתברר כתובענה ייצוגית.. בן זוגי היה צריך להתחיל קורס עגורן צריח אך בשל שביתות משרד התמ"ת ושינויי נהלי הבטיחות הקורס נדחה למשך יותר מחצי שנה.. בזמן הזה היה בן זוגי מחתים בלשכת העבודה אך בשל דחיית הקורס הוא ניצל את כל ימיי האבטלה שעמדו לרשותו וכן פיספס את מימון הקורס של משרד העבודה דבר אשר גרם לו לנזק כלכלי. ישנם מס' אנשים שנרשמו לקורס וסבלו מאותה בעיה.. האם ניתן להגיש תביעה זו כתובענה ייצוגית ככזו הפוגעת בחופש העיסוק והמזלזלת באופן משווע בממתינים לקורס הנ"ל? אשמח לתשובתך..

    • משרד התמ"ת
      עו"ד אפי אהרונוב | 23/08/2016 12:54

      בת חן שלום,

      לא ניתן לתת חוות דעת מקצועית במסגרת המצומצמת של הפורום - יש לבחון את העניין לפרטיו ולבחון את אפשרויות הפעולה המשפטיות, בין אם בתביעה ייצוגית ובין אם בהליך אחר.

      ברמה הכללית, תביעה ייצוגית דורשת קיומה של קבוצת תובעים בהיקף משמעותי ואני חושש שיקשה עליכם להציג קבוצה כזו, בנסיבות שתיארת.

      בברכה,

      אפי אהרונוב, עו"ד
      מנהל פורום זכויות יוצרים

      מיקוניס 3, תל-אביב
      טל':077-9620231; מייל: info@ea-law.co.il