התכחשות כעילה לתביעת לשון הרע האומנם?

  • התכחשות כעילה לתביעת לשון הרע
    צבי | 04/07/2016 13:24

    בכיר ברשות ממשלתית מתעלם זמן רב מקיומו של מכתב שם הוא אישר הנחה כלשהיא ומכחיש קיומו של מכתב זה כמפורט בהמשך. .נציבות תלונות הציבור מאשרת קיומו של מכתב זה .הוא הכחיש רשמית את קיומו של המכתב במפגש אצל ראש העיר בנוכחות בכירים רבים . הוא שיקר שם .הוא מכחיש את קיומו של המכתב בתכתובות פומביות עד עצם היום הזה .התעלמותו והכחשותיו התירה את דמי נתנה אור ירוק לפעול נגדי הכשירה את הדרך להשפלתי ולעשותי מטרה לשנאה לבוז וללעג מצד רשות ממשלתית ועירונית . מותר לציין את הנזק הכספי שנגרם לי .ההתעלמות והתכחשות היא לעניות דעתי  פרסום .ההכחשות נעשו שלא בתום לב .הוא אינו חוזר בו מחשש לפגיעה במעמדו ומאמין שאין כבר דרך חזרה . הוא למעשה "השעיר לעזאזל" של רשות עירונית וממשלתית והם עומדים מאחוריו בתקווה כי הריקושטים יפגעו רק בו  .האם דברים שלא נאמרו שמוטב והיו נאמרים הינם מבחינת פרסום .האם האמור לעיל עומד בקריטריונים של לשון הרע .

    • התכחשות כעילה לתביעת לשון הרע האומנם?
      עו"ד בן קרפל | 06/07/2016 14:23

      צבי שלום רב,

      בכדי לתת תשובה מכבדת יש להבין את כלל הנסיבות .
      באיזה עניין נכתב המכתב? למי הוא נשלח ? כיצד אתה יודע שהמכתב הגיע ליעדו ?

      לא ברור לי איזה נזק כספי נגרם לך בשל ההתכחשות? כיצד הדבר עשה אותך לשנאה לבוז וללעג.

      על פניו לא ניראה כי מדובר פה במקרה של לשון הרע במשתמע על פי הוראות החוק ומשכך לא ניראה שיש לך עילת לתביעה אך תשובתי יכולה להשתנות כמובן באם הדברים יהיו יותר ברורים.

      מקווה שהייתי לעזר,

      בברכה,

      בן קרפל, עו"ד
      מנהל פורום לשון הרע

      האשל 2, פארק העסקים קיסריה
      טלפון: 072-2221780; מייל: benkarpel@gmail.com

      • לשון הרע
        צבי | 06/07/2016 14:48

        עסקינן בהנחה מארנונה .נציבות תלונות הציבור מודיעה כדלקמן:
        "במכתבו מיום 18.8.15 הודיע מנהל מחלקת הגביה למשרדנו כי למרות שההנחה מארנונה לשנת 2014 ניתנה לך שלא כדין ,,, הרי שתחת הנחיות מנכ"ל עיריית טבריה וממונה הרשויות מטעם משרד הפנים (להלן-ממונה הרשויות )לפיהן "יש להשאיר את העבר מאחור ולהמשיך מולך קדימה" נרשם בספרי העירייה כי ניתנה לך הנחה לשנת 2014".
        הנזק הכספי הוא ביטול ההנחה . הבכיר אינו מכיר בקיומו של המכתב . קיימת הוראה (מתועדת) במשרד הפנים כי בכל הקשור אלי ,רק הבכיר מטפל .אני מוקצה מחמת מיאוס ומושפל בעיריה ומשרד הפנים .