האם תגובית לפוסט יכולה להחשב כלשון הרע

  • לשון הרע בפייסבוק
    שןאלת | 01/07/2016 09:56

    שלום רב
    האם תגובה על פוסט של אדם בפייסבוק בסגנון:
    הלוואי ובמציאות היית אדם טוב כפי שעושה רושם הפוסט שלך אם כי למרבה הצער לא כך הוא הדבר, צר לי על ציבור של תמימים שמוליכים שולל מניסוחיך המדופלמים״
    האם זה יכול להחשב לשון הרע ואני מסתכנת בתביעה אזרחית/פלילית?שלום רב
    האם תגובה על פוסט של אדם בפייסבוק בסגנון:
    הלוואי ובמציאות היית אדם טוב כפי שעושה רושם הפוסט שלך אם כי למרבה הצער לא כך הוא הדבר, צר לי על ציבור של תמימים שמוליכים שולל מניסוחיך המדופלמים״
    האם זה יכול להחשב לשון הרע ואני מסתכנת בתביעה אזרחית/פלילית?

    • האם תגובית לפוסט יכולה להחשב כלשון הרע
      עו"ד בן קרפל | 03/07/2016 12:46

      שלום רב,

      תחילה אומר כי, בתי משפט לא רואים לרוב בתגוביות כלשון הרע, זה נקבע בפס"ד רמי מור של בית המשפט העליון.

      אך זוהי לא תשובה חד משמעית וכמו תמיד כל מקרה נבחן לגופו, מדבריך עולה כי, האדם המדובר הינו אדם "לא טוב", "אשר מוליך ציבור שלם של אנשים שולל", האם הדבר יכול לעלות כלשון הרע על פי הגדרת סע' 1 לחוק איסור לשון הרע? ,  מבלי להכיר את כל הסיפור ועל פי פרשנות דווקנית לחלוטין התשובה היא כן ניתן לראות בדברים הללו לשון הרע.

      זכרי חוק איסור לשון הרע מכיל מספר הגנות שיוכלו לעמוד לך במידה וחו"ח תתבעי, כמו כן אני בטוח שיש בסיפור הזה יותר שתיארת מעל גבי פורום זה.

      מקווה שהייתי לעזר,

      בברכה,

      בן קרפל, עו"ד
      מנהל פורום לשון הרע

      האשל 2, פארק העסקים קיסריה
      טלפון: 072-2221780; מייל: benkarpel@gmail.com

      • תגובה לתגובה
        שואלת | 03/07/2016 12:55

        תודה על התגובה המפורטת.
        ובמודה והאדם ביקש ממני שלא אטריד אותו ( באן אישי כלומר בשיחות אישיות) האם תגובה בפייסבוק ציבורי שלו נחשבת להטרדה?