צמצום היקף בעבודה.

  • הוצאה לחופשה כפוייה /צימצום שעות העבודה בחודש
    אביבית | 29/06/2016 17:35

    מתוקף היות מקום העבודה שלי עונתי ומתבסס על אירועים ומסעדנות יצא שבשנתיים האחרונות הוצאו העובדים לחופשה כפויה /חל"ת/ צימצם היקף עבודה ב2 מתוך 3 המועדים הבאים : חגי תשרי, פסח וחודש אוגוסט. בחודש אוגוסט הקרוב ייערכו שיפוצים יסודיים במבנה וכפי הנראה לא נוכל לעבוד מפאת רעש ואבק. המנכ"ל אמר שאינו יכול להתחייב כי יוכל לספק לנו את שעות העבודה הרגילות במהלך אוג אולם יחד עם זאת לא הכריז על חופשה/חל"ת/צימצום. אני מועסקת במשרה מלאה בשכר שעתי. האם יש לי הזכות להתפטר בדין מפוטר ע"ס נסיון העבר ועל סמך זה שאמר שלא יכול להתחייב לספק את כל שעות העבודה באוג'? אין לי יתרת ימי חופשה. תודב

    • צמצום היקף בעבודה.
      רובין | 30/06/2016 11:59

      תבקשי מהמעסיק שלך שיוציא אותך לחל"ת ביוזמתו ולכן תהיה זכאית לקבל דמי אבטלה.
      החל"ת צריך להיות לפחות 30 ימים בכדי שתהיה זכאית לתשלום דמי אבטלה.
      כמו כן בכדי שתהיה זכאית לקבל דמי אבטלה את צריכה להוכיח שעבדת 12 חודשים ב 18 חודשים אחרונים.