הגנת אמת בפרסום

  • ההבדל בין פרט לוואי לפרט מהותי
    רוית | 28/06/2016 21:32

    שלום.
    לפי ס' 14 לחוק הגנת אמת בפרסום לא  תישלל במקרה שלא הוכחה אמיתותו של "פרט לוואי" שאין בו פגיעה של ממש.
    שאלתי, מה ההגדרה של "פרט לוואי"? אם נניח לדוגמא שעיתון פרסם כתבה על איש ציבור והביא הוכחות לכך שהוא "מתנהל בצורה מאיימת  וכוחנית", אבל בעיתון הקצינו את הדברים  וכתבו שאותו איש ציבור "מתנהל בצורה פלילית" (בפועל יש מרחק בין התנהלות כוחנית להתנהלות פלילית) האם זה  נקרא "פרט לוואי שאין בו פגיעה של ממש" או שזה "פרט מהותי" שלא חלה עליו הגנת אמת בפרסום?

    לתשובתכם אודה.

    • הגנת אמת בפרסום
      עו"ד גיל קראוס | 30/06/2016 16:15

      צהריים טובים,

      בכל מקרה ומקרה לגופו נבחן הפרסום והאם מדובר בפרט לוואי.

      על פניו להאשים מישהו בהתנהגות פלילית זה ממש לא פרט לוואי.

      בכבוד רב,

      גיל קראוס, עו"ד
      מנהל פורום דיני נזיקין ופורום דיני ביטוח

      שדרות שאול המלך 8, בית אמות משפט, תל אביב
      טל':03-6766602; מייל: gil@eghert-kraus.co.il