האם ניתן להגיש תביעה ייצוגית בגין כיתוב פוגעני?

  • פגיעה ברגשות משפחות נכים
    אייל לוי | 07/06/2016 08:49

    כאב לילד המוגדר נכה (אוטיזם קל) מפריע לי לקבל מסמכים רשמיים בהם מצוין שחור על גבי לבן שבני נכה.אני יודע שבני נכה ולא צריך להזכיר לי זאת במסמכים.זה פוגע רגשית במשפחות הנכים.דוגמא- במכתב אלי מהמועצה המקומית ארנונה מצויין בריש גלי "הנחת נכה x   שח" כנל בקבלה מרשות המים "הנחת נכה" ..בבנק אני מקבל מסמך ביטוח לאומי "נכויות"...שלוש מסמכים בחודש לפחות שמודיעים לי שבני נכה.שאלתי את ביטוח לאומי וענו לי בעל פה..תוותר על הקצבה ואז לא יהיה רשום...שאלתי כנל את הועד המקומי...למה אתם לא רושמים לפי סעיף 54 )סתם דוגמא) 100 שח..או הנחת סעיף 33 - 200 שח ? אתה אולי לא מבין את משפחות הנכים..שגם ככה לא קל להם..במקרה אחד החיובים של המים הגיע לדואר של שכן ובטעות פחת אותו...הוא רואה שבני נכה!!!! ואני מקבל קצבה..עבורו.. המושב בו אני גר כבר החל מרחם עלי..נתנו לי חוג חינם לילד..אני העדפתי להיות אנונימי יש לי כסף ולא זקוק לרחמים..אבל לא בא לי לפתוח מסמך שכתוב "נכה"זה פוגע ברגשות.מה דעתך?

    • האם ניתן להגיש תביעה ייצוגית בגין כיתוב פוגעני?
      עו"ד עמירם טפירו | 07/06/2016 14:38

      אייל שלום,

      צר לי על המתואר בפנייתך.

      מכל מקום, הנושא אינו מתאים להתברר במסגרת של תביעה ייצוגית (לנוכח העובדה שאינו כלול בתוספת השניה לחוק).

      בברכה,

      עמירם טפירו, עו"ד
      מנהל פורום תביעות ייצוגיות

      מרכז עזריאלי 1 (בניין עגול), תל אביב
      טל': 03-5243223; מייל: amiram@gt-law.co.il